News

Testul Covid, o provocare pentru cei ce vor să călătorească în perioada sărbătorilor

25.12.2020 | 17:25
Testul Covid o provocare pentru cei ce vor sa calatoreasca in perioada sarbatorilor
ADVERTISEMENT

Realizarea testului Covid se dovedește o adevărată provocare pentru românii ce vor să călătorească în această perioadă. Multe clinici nu lucrează în zilele de sărbătoare, iar cele care o fac sunt foarte aglomerate sau au mărit prețurile. 

Un consultant în turism a explicat că cei ce doresc să își facă un test PCR în aceste zile întâmpină diferite difilcultăți, dar că, totuși, acest lucru nu e imposibil.

ADVERTISEMENT

Majoritatea țărilor impun prezentarea unui rezultat negativ la un test realizat la diferite perioade de timp de la încercarea intrării pe teritoriul acestora pentru a le permite accesul oamenilor.

Testul Covid, o provocare pentru cei ce vor să călătorească în perioada sărbătorilor

Mărturia unei românce care urmează să călătorească pe 27 decembrie în Mexic dovedește greutățile întâmpinate pentru realizarea unui test PCR. Deși tara nu obligă prezentarea unui test, acesta a fost cerut de agenția de turism.

ADVERTISEMENT

„M-am programat încă de acum o săptămâna sau două, am vrut să mă asigur că voi avea rezultatele la timp, acum, fiind sărbătorile, este mai dificil. De obicei, clinicile nu îți pot garanta că îți eliberează rezultatul în aceeași zi sau ziua următoare.

În mod normal aș fi făcut testul cu una două zile înainte, dar dacă sunt sărbătorile, că să evit să nu pot pleca în vacanță pentru că nu am răspunsul la test, am preferat să-l fac mai devreme, iar între timp să evit interacțiunea cu alte persoane, să mă protejez și să fiu precaută”, a explicat femeia.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care această cerință este greu de îndeplinit din cauza numărului redus al clinicilor care lucrează în această perioadă, situația devine problematică pentru oamenii care au nevoie în mod obligatoriu de acel rezultat și, mai mult, efectuat într-o perioadă de timp precisă.

Sunt multe țări care impun un anumit număr de ore de la realizarea acestuia, 48 de ore, 72 sau, cum este Maldive, 96 de ore.

ADVERTISEMENT

„Din păcate, există această problema cu clinicile închise, în schimb, au sesizat oportunitatea și au deschis, cu prețuri mult mai mari decât de obicei. Nu sunt foarte multe clinici, dar sunt, în special cele mai micuțe, nu doar în București, dar și în alte orașe mari din țară”, a explicat Răzvan Pascu, consultant în turism, pentru observatornews.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: