Life

Testul de inteligență de șapte secunde. Vezi sau nu pasărea din imagine?

Testul de inteligență de șapte secunde. Trebuie să răspunzi cât mai rapid la următoare întrebare: Unde este pasărea din fotografie?
06.12.2022 | 08:28
Testul de inteligenta de sapte secunde Vezi sau nu pasarea din imagine
Testul de inteligență de șapte secunde. Unde este pasărea? Foto Laurence Debailleul
ADVERTISEMENT

Testul de inteligență care poate fi rezolvat în șapte secunde numai de cei mai abili privitori. Întrebarea lui este simplă.

Testul de inteligență de șapte secunde. Unde este pasărea?

Vezi sau nu pasărea din imagine? Testul de inteligență arată că trebuie să o găsești în mai puțin de șapte secunde pentru a te califica printre cele mai inteligente persoane.

ADVERTISEMENT

Este vorba, mai precis, despre o iluzie optică ce poate juca feste oricui, dar pe care orice persoană inteligentă o poate „rezolva” în doar câteva secunde.

În imaginea de mai sus este o pasăre, pe care privitorul trebuie să o găsească rapid, mai ales pentru că nu este ascunsă deloc, ci chiar este la vedere.

ADVERTISEMENT

Dacă ai sesizat că pasărea este în partea de stânga jos a imaginii, atunci ai avut dreptate și acest test de inteligență nu ți-a pus deloc probleme!

Ceea ce face dificil acest test de inteligență este faptul că zburătoarea este colorată aproape la fel ca mediul ei înconjurător, așa că abia se mai poate distinge dintre stâncile care o înconjoară.

ADVERTISEMENT

Fotografia aceasta a fost realizată de Laurence Debailleul, care și el a realizat că pasărea pe care a văzut-o foarte bine în realitate părea că dispare în imagine.

Un alt test de inteligență provocator

Totuși, acest test de inteligență este un relativ ușor în comparație cu un altul faimos, reprezentat de pictura „The Forest Has Eyes” a lui Bev Doolittle.

ADVERTISEMENT

Provocarea pentru privitor este să găsească nu una, ci toate cele 13 fețe ascunse prin pădure ale călătorului.

Iluzie optică pădure
Iluzie optică pădure

Autorul a reușit să ascundă toate aceste imagini în pădure, printre verdeață și nu numai, iar numai un ochi abil ar putea să le deslușească pe toate, fiind ascunse atât de bine.

Pentru a îndeplini acest test cu o iluzie optică înșelătoare ai nevoie de mai mult de șapte secunde, așa cum este în cazul primului test, dar nu ar trebui să îți ia mai mult de un minut!

ADVERTISEMENT