Fotbal intern

Testul debutului pentru Ouzounidis. Cum s-au descurcat ceilalți antrenori ai Universității Craiova la primul meci

11.02.2021 | 11:19
Testul debutului pentru Ouzounidis Cum sau descurcat ceilalti antrenori ai Universitatii Craiova la primul meci
ADVERTISEMENT

Noul antrenor al Universității Craiova, Marinos Ouzounidis, va debuta pe banca tehnică a „leilor” contra lui FC Botoșani. La fel ca Papură, la ultimul său mandat în Bănie.

De la promovarea din 2014, oltenii au schimbat antrenorul în repetate rânduri. Cel mai des, a apărut pe banca oltenilor numele lui Corneliu Papură. De trei numiri a avut parte fostul asistent al lui Victor Pițurcă.

ADVERTISEMENT

Pentru Marinos Ouzounidis, debutul va fi unul dificil, împotriva unui adversar puternic. Culmea, și Corneliu Papură a debutat tot contra botoșănenilor la ultima „descălecare” în Bănie.

Primul meci pentru Ouzounidis la Craiova. Palmares bun pentru ceilalți „debutanți” aduși pe parcursul sezoanelor

Venirea grecului Ouzounidis reprezintă cea de-a noua numire de antrenor anunțată de Universitatea Craiova pe parcursul sezonului, după promovarea din 2014. Prin comparație, doar trei antrenori au fost numiți înaintea perioadei de pregătire de vară.

ADVERTISEMENT

Primul care a preluat Craiova după debutul unui sezon a fost Emil Săndoi, care a debutat în data de 15 septembrie 2014 cu o victorie înregistrată în deplasare, cu Oțelul Galați, scor 1-0. Au urmat Daniel Mogoșanu, care a debutat în 14 februarie 2016 cu o victorie scor 2-0 contra Petrolului Ploiești, pe teren propriu.

Primul mandat al lui Corneliu Papură a început în 19 aprilie 2019, cu o victorie scor 1-0 pe terenul Astrei Giurgiu, în vreme ce debutul lui Victor Pițurcă a avut loc în data de 15 septembrie 2019. A fost o înfrângere cu 0-1 pe teren propriu, contra lui FCSB. După aproximativ patru luni petrecute pe banca oltenilor, Pițurcă a fost înlocuit de același Papură, care a re-debutat cu o victorie scor 3-1 cu Gaz Metan Mediaș, pe teren propriu, în data de 31 ianuarie 2020.

ADVERTISEMENT

În locul lui Papură a fost adus italianul Cristiano Bergodi, care a debutat în 19 iulie 2020 cu o victorie scor 2-1 cu Astra Giurgiu, pe teren propriu. Au urmat șase succese consecutive și cea mai mare șansă la titlu pentru olteni, în toată istoria lor recentă. Bergodi a pierdut, însă, finala campionatului cu CFR Cluj. După plecarea italianului, același Corneliu Papură s-a întors ca principal, pentru a treia oară. A debutat în data de 21 noiembrie 2020, la Botoșani, remizând 0-0 cu echipa lui Marius Croitoru.

După demiterea lui Corneliu Papură și alegerea lui Marinos Ouzounidis ca înlocuitor, oltenii l-au avut pe bancă pe Dragoș Bon, cel care a condus echipa preț de doar două meciuri, ambele câștigate. Primul dintre ele, victoria scor 3-0 de pe terenul Politehnicii Iași.

ADVERTISEMENT
  • De 8 ori a preluat un antrenor Universitatea Craiova pe parcursul sezonului, în ultimii 7 ani;
  • 3 „debuturi” i-au aparținut lui Corneliu Papură;
  • 6 victorii, 1 egal și 1 înfrângere au obținut la debuturi antrenorii numiți în timpul sezoanelor.

Cei trei antrenori care au debutat la start de sezon. Actualul antrenor al lui Dinamo este printre ei!

Doar trei antrenori au avut parte de oportunitatea de a debuta pe banca oltenilor chiar la start de sezon. Este vorba despre Jerry Gane, actualul tehnician al lui Dinamo, Gigi Mulțescu, și el angajat al clubului din Ștefan cel Mare, dar și de italianul Devis Mangia, unul dintre cei mai iubiți tehnicieni care au trecut pe la formația lui Mihai Rotaru.

În data de 16 iulie 2014, Jerry Gane își făcea debutul pentru Craiova la prima experiență a oltenilor pe prima scenă din România. El îi lua locul lui Gabi Balint, cel care obținuse promovarea, și debuta în Cupa României, la o înfrângere cu 0-1 pe terenul Rapidului.

Un alt dinamovist, Gigi Mulțescu, debuta pe banca oltenilor în 2016, în data de 22 iulie, cu o înfrângere scor 1-2 pe terenul echipei Pandurii Târgu Jiu. De data aceasta, evenimentul se producea în Liga 1. Mulțescu avea să rămână pe banca oltenilor timp de 348 de zile, performanță remarcabilă.

În fine, Devis Mangia este cel de-al treilea antrenor care a avut parte de pregătire de vară înainte de debutul pe banca oltenilor. În 14 iulie 2017 jucau alb-albaștrii pentru prima oară cu Mangia pe bancă și o învingeau cu 2-0 acasă, pe Poli Iași.

  • 3 antrenori au debutat la Universitatea Craiova la startul sezonului;
  • 1 victorie și 2 înfrângeri la debut este palmaresul acestora.

  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoșani– U Craiova: 2,25 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT