Fotbal international

Cea mai mare ţeapă a fotbalului? Câte milioane de euro a încasat Tevez pentru fiecare gol marcat!

Carlos Tevez, fostul jucător al celor de la Manchester United, Juventus sau Boca Junioris, este unul dintre cei mai bine plătiţi jucători din lume în China, la Shanghai Shenhua, dar randamentul...
15.09.2017 | 17:43
Cea mai mare teapa a fotbalului Cate milioane de euro a incasat Tevez pentru fiecare gol marcat

Carlos Tevez, fostul jucător al celor de la Manchester United, Juventus sau Boca Junioris, este unul dintre cei mai bine plătiţi jucători din lume în China, la Shanghai Shenhua, dar randamentul său este departe de salariul pe care îl primeşte de la formaţia asiatică.

Argentineanul a ajuns la începutul anului la Shanghai Shenhua, formaţie care l-a cumpărat de la Boca Juniors pentru 10,5 milioane de euro şi i-a oferit un salariu de 38 de milioane de euro pe an în speranţa că sud-americanul se va ridica la nivelul care l-a consacrat în fotbalul din Europa. Tevez nu s-a străduit prea mult pentru banii oferiţi de chinezi şi a reuşit doar două goluri. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Debut cu gol pentru Tevez la Shanghai

Oficialii echipei chineze şi-au frecat mâinile de bucurie după primul meci al lui Tevez la noua echipă, la finalul unui joc în care “Apaşul” a marcat un gol şi le-a oferit alte două pase de gol colegilor săi. Primul meci a fost însă şi cel mai bun pentru jucătorul argentinean, cel care nu a mai reuşit mare lucru în Chinese Super League.

Tevez s-a ales până în acest moment cu 26,7 milioane de euro din contractul cu Shanghai Shenhua pentru care a înscris doar două goluri de la începutul anului şi până în acest moment. Printr-un simplu calcul, fostul atacant al lui Juventus s-a ales cu 13 milioane de euro pentru fiecare gol marcat. Pentru a evita în viitor astfel de transferuri a unor jucători valoroşi veniţi doar în concediu în China, Federaţia a început să schimbe regulamentele, iar fiecare echipă trebuie să plătească suma de transfer pe care o achită pentru un jucător şi către fondul de dezvoltare al fotbaliştilor chinezi, în cazul în care afacerea depăşeşte pragul de şase milioane de euro.

Tags: