News

TEZAURUL lui Darius Vâlcov! 94 de picturi celebre, kilograme de aur şi sume impresionante de BANI

Procurorii DNA au descoperit 94 de tablouri valoroase în urma percheziţiilor din Bucureşti şi judeţul Olt în dosarul lui Darius Vâlcov. Printre operele de artă, trei ar fi semnate de Pablo...
27.03.2015 | 10:18
TEZAURUL lui Darius Valcov 94 de picturi celebre kilograme de aur si sume impresionante de BANI

Procurorii DNA au descoperit 94 de tablouri valoroase în urma percheziţiilor din Bucureşti şi judeţul Olt în dosarul lui Darius Vâlcov. Printre operele de artă, trei ar fi semnate de Pablo Picasso, unul ar fi semnat Renoir, evaluat la aproximativ 120.000 de euro, şi altele ar aparţine unor pictori români, printre care şi Pătraşcu, Nicolae Grigorescu sau Nicolae Tonitza, scrie Agerpres. Fostul ministru al Finanţelor va fi judecat în arest la domiciliu, ca urmare a deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Martori au declarat anchetatorilor că unele dintre tablouri au fost ascunse în pereţi falşi aşa că procurorii au trebuit să spargă zidurile. 50 au fost găsite într-o locaţie, 12 în alta şi 29 în alta. Procurorii au indicii că aceste tablouri au fost cumpărate din străinătate de intermediari şi aduse în ţară cu maşina.

În urma percheziţiilor, procurorii au descoperit şi sume importante de bani.

Informaţia a apărut la scurt timp înainte ca Darius Vâlcov să afle că judecătorii l-au plasat în arest la domiciliu.

Joi, procurorii şi poliţiştii au percheziţionat sediile unor firme din Slatina controlate de Darius Vâlcov, respectiv o firmă de contabilitate, una de avocatură şi una de cadastru.

Respectivele firme funcţionează într-un imobil situat în centrul istoric al municipiului Slatina.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis joi ca fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov să fie cercetat în arest la domiciliu, într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă.

Operele de artă se adaugă bunurilor găsite anterior într-un seif, atribuite tot lui Vâlcov: 90.000 de dolari, 1,3 milioane de lei, trei lingouri de aur în greutate totală de trei kilograme, un tablou inscripţionat “Renoir”, un tablou inscripţionat “Jean Cocteau” şi o pictură pe lemn inscripţionată “Aurel Acasandrei”.

Citeste mai mult pe RTV.NET