Fotbal intern

Becali are un aliat SURPRIZĂ! “Steaua lui Gigi este echipa mea!”

STEAUA. Aflate la două puncte distanţă în clasament, dar şi de o premieră şi cifra 26, ASA Târgu Mureş şi Steaua urmează să îşi dispute supremaţia în Liga 1 peste două săptămîni,...
17.04.2015 | 14:15
Becali are un aliat SURPRIZA Steaua lui Gigi este echipa mea
ADVERTISEMENT

STEAUA. Aflate la două puncte distanţă în clasament, dar şi de o premieră şi cifra 26, ASA Târgu Mureş şi Steaua urmează să îşi dispute supremaţia în Liga 1 peste două săptămîni, cînd liderul Ligii 1 şi campioana en-titre, Steaua, urmează să joace pe Naţional Arena cu formaţia pregătită de Liviu Ciobotariu. Ladislau Boloni, fost jucător al ambelor echipe, a analizat pentru FANATIK.RO situaţia de la formaţiile implicate în lupta pentru titlu.

Meciul sezonului între Steaua şi Târgu Mureş. Ce simte Ladislau Boloni, jucător la ambele echipe?

ADVERTISEMENT

-Eu duc lipsa pasiunii şi atmosferei din trecutul Stelei! Vacarmul creat pe Ghencea de către fani, sprijinul lor, aplauzele şi căldura au creat mereu momente magice. Acelaşi lucru îl spun şi despre Târgu Mureş, oraş care merită să aibă o formaţie în cupele europene.

Mai este actuala echipă Steaua pe care o susţineţi?

-Prin performanţele obţinute şi nu numai, cred că actuala Steaua este continuatoarea echipei vechi, este formaţia la care eu am jucat şi pe care o susţin. Am spus de nenumărate ori ce mă deranjează, care sînt carenţele actualei echipe în viziunea mea. Dacă se vor schimba şi aceste lucruri, ar fi perfect.

ADVERTISEMENT

Verdictul lui Boloni: “Steaua controlează Liga 1”

ASA Târgu Mureş este în aceeaşi situaţie, palmaresul este la MApN.

-Târgu Mureş merită o echipă care să facă performanţă, este un oraş cu tradiţie în fotbalul românesc. Dar dacă nici această echipă nu are palmaresul şi se află în aceeaşi situaţie ca Steaua, ar trebui să îl capete. Din mai multe motive, dar cel mai important este că actuala formaţie duce mai departe istoria şi tradiţia vechii formaţii din Târgu Mureş, cea la care am jucat şi eu. Eu cred că statul nu are ce să cîştige de pe urma unor culori, a palmaresului şi a tradiţiei lui FCM Târgu Mureş.

Cu ce diferă de Steaua?

-Totul ţine de bani! Dacă la Steaua e vorba de bani, Târgu Mureş nu are un palmares bogat. Şi el aparţine oraşului, nu a unei instituţii. Noi, cei care avem în jur de 40-50 de ani ne dăm seama că actuala echipă continuă munca depusă de fosta formaţie şi vrem să retrăim pasiunea ştiind că palmaresul este la actuala formaţie. Banul a schimbat societate, iar aici este vorba despre bani. Dar atîta timp cît simt că actuala echipă continuă munca depusă de noi, voi susţine această echipă.

ADVERTISEMENT

Steaua sau Târgu Mureş? Care e viitoarea campioană şi pe cine mizaţi?

-Nu mai sînt la curect să analizeze corect şansele, important să avem parte de un final de campionat campionat frumos. Pentru că vă spun, imaginea noastră suferă în fiecare zi. Sînt numai scandaluri, în fiecare zi intră cineva după gratii, situaţia actuală nu bucură şi nu convinge pe nimeni să investească în fotbal. La Târgu Mureş s-a făcut o muncă bună, iar clasamentul arată acest lucru, dar Steaua a controlat fără să întîmpine campionatul în ultimele sezoane.

 97 de partide a jucat Ladislau Boloni la Steaua, formaţie pentru care a înscris de 24 de ori

406 partide are Boloni la Târgu Mureş, echipă la care a înscris de 64 de ori