Sporturi

The Guardian a realizat un material emoționant despre Alexandra Cadanțu: „Pentru ea, greutățile continuă pe cont propriu”

30.06.2019 | 23:17
The Guardian a realizat un material emotionant despre Alexandra Cadantu Pentru ea greutatile continua pe cont propriu

Alexandra Cadanțu reușea să atingă în 2014 cea mai bună poziție din cariera sa în ierarhia WTA, urcând până pe locul 59. O accidentare gravă i-a schimbat însă complet traseul în carieră, iar, acum, sportiva noastră întâmpină mari dificultăți. 

The Guardian a realizat un material emoționant despre Alexandra Cadanțu

Britanicii de la The Guardian au încercat să arate într-un amplu material realizat pentru ediția online problemele cu care se confruntă jucătorii de tenis din afara top 100, iar Alexandra Cadanțu a fost protagonistă în povestea jurnaliștilor britanici.

„Totul este dificil. Trebuie să călătorești singură și nu e deloc ușor când ceilalți au la dispoziție antrenorii. fizioterapeuții și o întreagă echipă în spate. Trebuie să te descurci pe cont propriu, să te gândești mereu la cele mai ieftine bilete de avion, cele mai ieftine hoteluri și cele mai accesibile alimente” – s-a confesat Cadanțu în The Guardian.

Materialul realizat de The Guardian
Materialul realizat de The Guardian

Cadanțu, ajunsă pe locul 205 mondial, a fost eliminată în această săptămână în calificări la Wimbledon, ceea ce înseamnă că a ratat șansa de a încasa un cec în valoare de 45.000 de dolari. Ar fi fost o sumă considerabilă pentru Alexandra, care, în cele 13 turnee la care a luat parte înainte de Wimbledon, a strâns doar 16.913 dolari.

Englezii au dezvăluit motivul declinului româncei: intervenția chirurgicală suferită în 2014, urmată de o perioadă de recuperare mult prea scurtă. Din lipsa posibilităților financiare, Cadanțu a revenit mai devreme pe teren la acea vreme, iar greșeala comisă a costat-o scump în următorii ani, sportiva continuând să aibă probleme fizice. Cadanțu a apelat în urmă cu un an chiar și la o strângere de fonduri prin celebra platformă GoFundMe pentru a putea continua să joace tenis la nivel profesionist.

The Guardian a publicat și o sumă incredibilă câștigată de Cadanțu în acest an la un turneu din Singapore, după un meci din calificări: 126 de dolari! Englezii și-au încheiat materialul cu o frază elocventă: „Pentru Cadanțu, greutățile continuă pe cont propriu”.