Premier League

The Sun, despre numele noului sponsor al unei echipe din Premier League: “Nu mergeți în România! Va râde lumea de voi!”

22.09.2018 | 12:44
The Sun despre numele noului sponsor al unei echipe din Premier League Nu mergeti in Romania Va rade lumea de voi

Echipa aflată pe ultimul loc în Premier League este subiect de amuzament în presa din Marea Britanie, însă nu pentru prestația slabă din campionat, ci pentru numele sponsorului pe care îl poartă pe tricouri. “Nu mergeți în România! Va râde lumea de voi!”, scrie The Sun, după ce Burnley a semnat un contract de sponsorizare cu LaBa360.

Oficialii lui Burnley au crezut că au dat o mare lovitură de imagine când au semnat contractul de sponsorizare cu LaBa360, o casă de pariuri din China. “Numele casei de pariuri înseamnă ‘noroc legendar’ în limba cantoneză, dar ‘laba’ se mai traduce și prin autosatisfacere în limba română”, scriu jurnaliștii britanici. Totul a pornit după ce un suporter britanic de-al lui Burnley, care lucrează în București, a venit la lucru în tricoul echipei favorite, iar colegii lui români au început să râdă când au văzut ce scrie pe el.

Isteria a cuprins repede Anglia. În timpul partidei jucate împotriva celor de la Wolverhampton în Premier League, suporterii echipei adverse au scandat “onaniștii!” Un suporter de-al lui Burnley a recunoscut după meci: “Sincer să fiu, chiar am jucat ca niște onaniști. După ce am surprins pe toată lumea anul trecut și am terminat pe locul 7, acum jucăm penibil.”

Burnley a semnat un contract de sponsorizare cu LaBa360
Burnley a semnat un contract de sponsorizare cu LaBa360

Burnley s-a făcut de rușine în Premier League cu numele noului sponsor

Un suporter de-al rivalei Blackburn, amuzat de situația rușinoasă de la Burnley, a declarat: “Întotdeauna am știut cine sunt ei. Nu doar că se autosatisfac, dar ne oferă și nouă satisfacții.”

“Ne cerem scuze față de români dacă i-am ofensat în vreun fel, dar am speranța că oamenii vor vedea partea amuzantă a acestei idiosincrasii lingvistice”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei LaBa360, care speră ca Burnley să poată juca un meci cu FCSB în viitorul apropiat “pentru a aduce mai multă bucurie pentru toți.” Oficialii clubului Burnley au refuzat să ofere declarații cu privire la acest subiect.