News

Theodor Paleologu: ”A fi membru într-un guvern seamănă cu un stagiu într-un spital psihiatric”

03.05.2021 | 13:51
Theodor Paleologu A fi membru intrun guvern seamana cu un stagiu intrun spital psihiatric
ADVERTISEMENT

Theodor Paleologu consideră că a fi ”membru într-un guvern timp de un an de zile seamănă cu un stagiu într-un spital psihiatric”. Totodată, fostul ministru susține patologia puterii afectează pe toată lumea.

”Orice meserie care are legătură cu puterea este susceptibilă să dezvolte patologii ale puterii, inclusiv jurnaliştii, episcopii, oamenii de afaceri, avocaţii, medicii, profesorii”, a afirmat Paleologu într-o emisiune TV, conform Antena3.

ADVERTISEMENT

Paleologu crede că mulţi politicieni sunt atinși de patologia puterii. Fostul ministru al Culturii într-unul din cabinetele conduse de Emil Boc a fost întrebat dacă “politica este un demon”.

Theodor Paleologu. ”Politica poate fi și o pantă demonică. Într-adevăr, există o patologie a puterii”

“Nu neapărat. Politica poate fi un sacerdoțiu, deci poate fi ceva foarte nobil, înălțător de-a dreptul, poate fi chiar o cale către mântuire, către acţiuni eroice, dar poate fi, într-adevăr, și o pantă demonică. Într-adevăr, există o patologie a puterii”, a comentat Paleologu.

ADVERTISEMENT

Theodor Paleologu a fost deputat de București, fiind ales în 2008 din partea Partidului Democrat Liberal și în 2012 din partea Alianței România Dreaptă.

De asemenea, între 22 decembrie 2008 și 23 decembrie 2009, a fost ministru al culturii în primul guvern condus de Emil Boc.

ADVERTISEMENT

“Sunt foarte mulţi, majoritatea. Nu uitaţi, am fost ministru timp de un an de zile. Să fii membru într-un guvern timp de un an de zile este ca un stagiu în spital psihiatric. Cam mare parte erau atinşi în vreun fel.

Şi mai e ceva.Trebuie să te uiți la tine însuți să vezi care sunt propriile derive şi să fii conștient de asta, să fii foarte vigilent cu tine însuți.

ADVERTISEMENT

Dar să ştiţi ceva, că patologia puterii afectează pe toată lumea. Orice meserie care are legătură cu puterea este susceptibilă să dezvolte patologii ale puterii, inclusiv jurnaliştii, episcopii, oamenii de afaceri, avocaţii, medicii, profesorii. Deci patologia puterii e foarte răspândită”, a concluzionat fostul ministru.

ADVERTISEMENT
Tags: