News

Exclusiv. Fata lui Theodor Stolojan a dat lovitura. Ada și soțul ei conduc o rețea de clinici cu o cifră de afaceri colosală

După ce a studiat în străinătate, fata lui Theodor Stolojan s-a întors în țară, unde împreună cu soțul ei a pus bazele unei companii prospere. Firma înregistrează o cifră considerabilă de afaceri și un profit pe măsură.
20.03.2022 | 09:02
Exclusiv Fata lui Theodor Stolojan a dat lovitura Ada si sotul ei conduc o retea de clinici cu o cifra de afaceri colosala
Ada, fata lui Theodor Stolojan, a pus pe picioare, împreună cu soțul ei, o afacere prosperă
ADVERTISEMENT

Theodor Stolojan (78 de ani) a îndeplinit de-a lungul unei carierei prodigioase o mulțime de funcții: ministru de finanțe, premier al României, senior economist la Banca Mondială, președinte de partid, consilier prezidențial și europarlamentar. Căsătorit de 46 de ani cu Elena, Stolojan are doi copii, Vlad și Ada.

Ada Stolojan și soțul ei, Ovidiu Palea, au investit milioane de euro în afacerea deschisă în 2011

După ce a studiat ani buni economia în străinătate, Ada l-a cunoscut pe Ovidiu Palea, un medic care își efectua rezidențiatul în Statele Unite, unde lucrase ca medic anestezist și de terapie intensivă în Washington, cu care s-a căsătorit.

ADVERTISEMENT

În 2011, Ada și Ovidiu Palea s-au reîntors în România, unde au pus bazele unei afaceri, deschizând Centrul de Diagnostic și Tratament Provita. Economist de meserie, Ada este director economic al companiei, dar și coproprietar, împreună cu partenerul ei de viață.

Investiția necesară inițială a fost de 4 milioane de euro, din surse proprii, completată de alte 5 milioane de euro din fonduri europene, așa cum a declarat soțul Adei Stolojan în presa de specialitate, în momentul demarării proiectului.

ADVERTISEMENT

Din 2011, de când a fost înfiinţată prima clinică sub umbrela Provita, operatorul medical s-a dezvoltat doar în Capitală. În total, grupul Provita are două clinici medicale, două clinici de imagistică, un laborator de analize, un spital şi un centru de wellness şi recuperare.

Centrul  de Diagnostic și Tratament Provita cuprinde o rețea extinsă de unități medicale din care mai fac parte Clinica Provita și Clinica de Imagistică Provita “Matei Balș”, toate situate în Capitală”, se arăta în prezentarea afacerii familiei Palea.

ADVERTISEMENT

Afacerea soților Palea se extinde în premieră în acest an în afara Bucureștiului

La sfârșitul lunii ianuarie a acestui an, Ziarul Financiar dezvăluia că Centrul Medical Provita va investi pentru prima dată în afara Bucureştiului, piaţa exclusivă până acum, şi va deschide în cursul anului curent un centru de terapie în Suceava.

”Ne uităm în ţară şi depindem foarte mult de oameni. Am vrut să găsim locaţii pentru dezvoltare. În Suceava deschidem un centru de terapie a durerii în primăvara aceasta, un proiect de 2 milioane de euro. Este prima oară când ieşim din Bucureşti pentru că am găsit oameni“, a declarat Ovidiu Palea în cadrul videoconferinţei ZF Private Health.

ADVERTISEMENT

Rezultatele firmei soților Palea sunt unele remarcabile, potrivit datelor oficiale înregistrate. În 2018, cu un număr mediu de 70 de angajați, Centrul Medical Provita a înregistrat o cifră de afaceri de 25.542.408 lei și un profit de 1.685.710 lei.

Rezultate remarcabile pentru Centrul Medical Provita: cifră de afaceri de 38 de milioane lei, profit de aproape 5 milioane lei

Un an mai târziu, cifra de afaceri a firmei a urcat la 27.825.211 lei, dar profitul a scăzut la 771.352 lei. În ultimul an fiscal, însă, s-au înregistrat cele mai bune rezultate din istoria companiei deținută de soții Palea: cifra de afaceri a fost de 37.928.202 lei, iar profitul de 4.830.630 lei.

“Este vorba despre un program complex și eficient, realizat după ghidurile internaționale, cu scopul de a preveni cele mai frecvente afecțiuni medicale. Acest program presupune analizarea riguroasă a stării de sănătate, într-un singur centru medical, într-o singură zi, cu ajutorul unui medic coordonator.

Acesta stabilește fiecărui pacient un program personalizat, face recomandările pentru investigații și ajută pacientul să se integreze în circuitul consulturilor multidisciplinare ale unei echipe de medici specialiști cu experiență. Odată înrolat în acest program, medicul coordonator devine un administrator al sănătății pacientului pe termen lung”, dezvăluia soțul Adei Stolojan planurile pe termen scurt și mediu ale clinicii.

ADVERTISEMENT