Theresa May, „ofertă îndrăzneață” pentru parlamentari în privința Brexitului

în Hotnews
19/05/2019, 09:18
Theresa May, „ofertă îndrăzneață” pentru parlamentari în privința Brexitului GALERIE FOTO
Theresa May a publicat un material în Sunday Times, Photo: Toby Melville/PA Wire/dpa

Premierul Marii Britanii, Theresa May a anunțat că este gata să facă o „ofertă îndrăzneață” pentru parlamentari în privința Brexitului. Aceasta ar fi ultima încercare de a-i convinge pe aceștia să accepte acordul de ieşire al Marii Britanii din UE. Astfel, May a precizat pentru presa din Albion că urmează să le prezinte aleşilor britanici la începutul lunii următoare noua sa propunere, căreia i-a adus modificări în speranţa obţinerii unui vot favorabil.

Theresa May, „ofertă îndrăzneață” pentru parlamentari în privința Brexitului

“Continui să cred că este posibilă obţinerea unei majorităţi în parlament pentru o ieşire (din UE) cu acord”, a scris Theresa May într-un articol publicat în Sunday Times. De altfel, cea care conduce Executivul Marii Britanii a venit cu asigurări conform cărora textul care va fi supus parlamentarilor reprezintă o “ofertă nouă şi îndrăzneaţă” și care vine cu un “pachet îmbunătăţit de măsuri, capabil să obţină sprijinul” deputaţilor.

Theresa May a anunțat că îşi va consulta colegii de cabinet în privinţa schimbărilor propuse, care vizează obţinerea sprijinului din partea celor două mari partide de pe scena politică britanică reprezentate în parlament: Partidul Conservator şi cel Laburist. Mai mult de atât, articolul mai menţionează intenţia Executivului de a lua în considerare organizarea unei serii de voturi indicative care să stabilească ce propuneri ar putea obţine majoritatea voturilor.

Theresa May, „ofertă îndrăzneață” pentru parlamentari în privința Brexitului. Theresa May
Theresa May a anunțat că este gata pentru o nouă ofertă în privința Brexitului. Photo: Toby Melville/PA Wire/dpa

Laburiștii, contre cu Theresa May

Nu toată lumea aplaudă inițiativa premierului. Astfel, opoziţia laburistă a întrerupt chiar discuţiile cu Theresa May. Aceștia încercau să gasească o soluție pentru aplicarea Brexitului, dar, între timp, au invocat “slăbiciunea” prim ministrului, pe care, de altfel, chiar propriul partid îl somează să îşi pregătească demisia. De remarcat că până acum, Camera Comunelor a respins în trei rânduri ”acordul retragerii” regatului Unit din Uniunea Europeană (UE), negociat de Theresa May cu Bruxellesul.

În mod evident, întreaga luptă a dus la amânarea datei Brexitului, prevăzută în prezent până la 31 octombrie. Între timp, conservatorii eurosceptici au anunţat deja că vor vota împotriva documentului. Cu scopul de a încerca să-i convingă, Theresa May a anunţat că un calendar urmează să fie stabilit, după vot, în vederea alegerii unui nou lider conservator – după plecarea sa de la putere.

 

Închide ×