Theresa May și-a anunțat demisia din funcția de premier. De ce se tem românii din Marea Britanie

Dan Suta   
în HotNews
24/05/2019, 12:28
Theresa May și-a anunțat demisia din funcția de premier. De ce se tem românii din Marea Britanie
Theresa May și-a anunțat demisia din funcția de premier. Sursa foto: hepta.ro

Premierul Marii Britanii, Theresa May, și-a anunțat demisia astăzi, notează presa din Regat. După eșecul privind negocierile pentru Brexit și slaba poziționare a partidului ei în preferințele electoratului la alegerile europarlamentare, Theresa May a anunțat astăzi că își va depune demisia pe 7 iunie, după încheiera ciclului electoral, scrie theguardian.com.

Theresa May va pleca din funcție pe 7 iunie

După o discuție cu președintele comisiei parlamentare 1922, Graham Grady, Theresa a ajuns la concluzia că singurul bine pe care îl poate face Partidului Conservator și Marii Britanii este să plece. Va mai sta în funcție pe Downing Street până pe 7 iunie, când va fi ales succesorul sau succesoara ei.

Acordul propus de May pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, respectând voturile, a fost refuzat chiar de conservatori de trei ori. S-a speculat inclusiv că din rândul conservatorilor ar veni propunerea unui nou referendum privind tema Brexit. Toate aceste probleme au dus la demisia Theresei May.

Nigel Farage este cunoscut pentru discursurile sale xenofobe. Sursa foto: hepta.ro

Theresa May, eclipsată de extremistul Nigel Farage

Victoria previzibilă în alegeri a ultranaționalistului și euroscepticului Nigel Farage era de mult timp clamată ca fiind principalul argument pentru care May ar putea pleca de pe fotoliul de premier. Farage a anunțat că va face tot posibilul ca negocierile pe Brexit să fie în interesul cetățenilor, și nu în interesul politicienilor.

Recent, May declarase că referendumul pentru ieșirea din UE a fost cea mai mare decizie a democrației moderne britanice. “I-am scris astăzi lui Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, şi i-am solicitat modificarea Articolului 50 până la 30 iunie pentru a le acorda timp membrilor Parlamentului [Britanic] să ia o decizie finală”, a declarat recent May, înainte să își dea demisia, scrie românia-actualități.ro.

Victoria lui Farage la alegerile din 23 mai este privită cu ochi răi de către românii stabiliți în Marea Britanie. Farage este cunoscut pentru discursul său ultranaționalist și xenofob, iar soarta conaționalilor noștri ar putea să nu fie una plăcută cu extremiștii la putere.

Închide ×