Fotbal international

Thiago Alcantara a semnat cu Liverpool. Mesajul de adio pentru fanii lui Bayern. Video

18.09.2020 | 18:44
Thiago Alcantara a semnat cu Liverpool Mesajul de adio pentru fanii lui Bayern Video
ADVERTISEMENT

Spaniolul Thiago Alcantara a făcut pasul în Premier League, la campioana Liverpool, iar Jurgen Klopp poate răsufla în sfârșit ușurat că are un închizător de top. Alcantara s-a despărțit însă cu greu de echipa la care a reușit atâtea performanțe.

Thiago Alcantara (29 de ani) a jucat la Bayern nu mai puțin de 7 ani, timp în care a câștigat 7 titluri de campion, iar la ultimul meci pentru Bayern a câștigat trofeul Champions League, pe care îl mai câștigase și cu Barcelona în 2011, cu care mai are și două titluri de campion.

ADVERTISEMENT

Campioana din Premier League a plătit 30 de milioane de euro pentru spaniolul format în celebra La Masia din Barcelona, după ce contractul cu Bayern avea să îi expire în vara lui 2021, iar nemții nu au vrut să îl piardă liber de contract.

Prima declarație a lui Thiago Alcantara în tricoul lui Liverpool

Mijlocașul spaniol și-a dorit extrem de mult o nouă provocare și a sperat ca acest transfer în Premier League să se realizeze.

ADVERTISEMENT

,,Am așteptat acest moment de mult timp și sunt foarte, foarte fericit să mă aflu aici. Odată cu trecerea anilor încerci să câștigi cât de mult poți, iar atunci când câștigi, vrei să câștigi mai mult. Cred că acest club descrie ceea ce sunt. Vreau să dau cât mai multe goluri și să câștig cât de multe trofee este posibil”, a fost prima declarație a lui Alcantara în tricoul cormoranilor.

Internaționalul spaniol a completat: ,,E acel sentiment familiar de care am nevoie, deoarece îmi place să am o relație foarte apropiată cu clubul și cred că voi simți asta”, a declarat Thiago Alcantara pentru site-ul ofcial al lui Liverpool.

ADVERTISEMENT

Mesajul emoționant al lui Thiago Alcantara pentru suporterii lui Bayern

Thiago Alcantara nu a uitat cei 7 ani minunați pe care i-a avut la Bayern Munchen, iar după ce a semnat cu Liverpool a postat un videoclip pe contul său de twitter în care a mulțumit clubului și suporterilor: ,,Da! Am luat cea mai dificilă decizie din întreaga mea carieră de sportiv. Am încheiat un capitol la un club minunat, unde am crescut ca jucator timp de 7 ani. Am trăit triumfuri, bucurii și, de asemenea, momente grele, dar de ceea ce sunt cel mai mândru este că am ajuns la Munchen ca un tânăr cu multe vise, iar acum părăsesc împlinit un club, o istorie, o cultură”, a început emoționant fotbalistul.

În continuare, spaniolul a arătat ce înseamnă un lot unit și forța extraordinară de grup a campioanei Germaniei: ,,Aici am învățat să iubesc o tradiție, iar acum îmi iau rămas bun, dar nu voi uita niciodată “Mia san Mia” (motto-ul lui Bayern Munchen). Am trăit momente fantastice în acest oraș, în Sabener Strasse (centrul de pregătire al lui Bayern Munchen) și în iubitul nostru Allianz Arena, împreună cu familia mea bavareză, care m-a tratat atât de bine și m-a iubit în fiecare secundă”, a impresionat Alcantara cu cuvintele sale frumoase.

ADVERTISEMENT

În final, a vrut să explice fanilor decizia de a semna cu Liverpool și de a o părăsi pe Bayern după 7 ani pe Allianz Arena,,Decizia mea este pur de natură sportivă. Ca jucător vreau noi provocări și vreau să mă dezvolt în altă parte. Bavaria va fi întotdeauna casa mea. Mulțumesc FC Bayern!”, a fost mesajul internaționalului spaniol.

La scurt timp, după video-ul postat de Thiago Alcantara, fostul său coechipier, Robert Lewandovski, i-a răspuns spaniolului tot printr-un mesaj transmis pe twitter. Emoționat de cuvintele lui Thiago Alcantara, Lewandovski i-a transmis: ,,A fost o plăcere să joc alături de un magician cum ești tu! Mulțumesc, prietene!”.

Preferatul lui Pep Guardiola, cel mai important jucător din linia mediană a lui Klopp

Thiago Alcantara a fost adus la prima echipă a Barcelonei de Pep Guardiola, care l-a adus apoi și la Bayern Munchen, unde a fost antrenor trei ani, între 2013-2016, iar spaniolul s-a adaptat excelent în fotbalul german, unde a mai rămas încă patru ani după plecarea lui Guardiola.

Fotbalistul de origine braziliană este fiul fostului mare fotbalist Mazinho, campion mondial cu Brazilia, la Mondialul american din 1994, însă moștenirea tatălui l-a speriat în încercarea de a juca pentru Brazilia, iar cu naționala Spaniei, Alcantara a devenit campion european în 2012.

Thiago Alcantara va fi jucător de bază în acest sezon la Liverpool, chiar esențial în agrenajul echipei lui Jurgen Klopp, alături de brazilianul Fabinho şi de căpitanul Henderson, iar cormoranii își pun mari speranțe în experiența sa.

ADVERTISEMENT