Premier League

Thiago Alcantara devine „cormoran”! Cât plătește Liverpool pentru starul lui Bayern Munchen

17.09.2020 | 13:00
Thiago Alcantara devine cormoran Cat plateste Liverpool pentru starul lui Bayern Munchen
Thiago Alcantara devine „cormoran”! Cât plătește Liverpool pentru starul lui Bayern Munchen. Foto: Bundesliga.com
ADVERTISEMENT

Una dintre telenovelele acestei veri a ajuns, în sfârşit, la happy-end. Spaniolul Thiago Alcantara va înbrăca de acum înainte un alt tricou roşu decât cel purtat ani buni la Bayern Munchen. Liverpool şi Bayern Munchen au găsit numitorul comun pentru transferul jucătorului pe Anfield Road.

Astfel, devine realitate dorinţa lui Jurgen Klopp de a avea la dispoziţie un închizător de valoarea lui Thiago Alcantara, capitol la care „The Reds” a avut ceva probleme până acum.

ADVERTISEMENT

Campioana Premier League va plăti suma de 30 de milioane de euro pentru jucătorul format în celebra academie La Masia din capitala Cataloniei, ca urmare a faptului că înţelegerea acestuia cu bavarezii urma să expire în vara anului 2021.

Thiago Alcantara, favoritul lui Pep Guardiola

Dacă Alcantara ar fi avut contract cu Bayern măcar până în 2022, cu siguranţă preţul transferului ar fi fost dublu, aşa nemţii spunând OK la 30 de milioane euro.

ADVERTISEMENT

Thiago Alcantara a fost promovat în prima echipă a Barcelonei de către Pep Guardiola, cel care avea mai apoi să îl ia cu el la Munchen, unde a activat între 2013-2016. Alcantara a rămas alături de bavarezi şi pe mai departe, adunând nu mai puţin de şapte sezoane petrecute pe Allianz Arena.

Devine omul principal din linia de mijloc a lui Jurgen Klopp

În aceste şapte sezoane, succesele au curs pe bandă rulantă în competiţiile interne, unde a obţinut tot atâtea titluri de campion, plus patru Cupe ale Germaniei, însă marea performanţă s-a produs abia în această vară, în finala Champions League de la Lisabona, unde Bayern a învins cu 1-0 pe PSG.

ADVERTISEMENT

Thiago Alcantara devine astfel un punct fix în centrul liniei de mijloc de trei a lui Jurgen Klopp, cel mai probabil alături de brazilianul Fabinho şi de căpitanul Henderson, ceea ce înseamnă drum liber spre Barcelona pentru olandezul Wijnaldum, dorit de Ronald Koeman şi blocarea lui Keita, fotbalist pentru care cormoranii au plătit acum un sezon şi jumătate dublu decât pentru Alcantara celor de la Leipzig!

E fiul campionului mondial Mazinho

Thiago este născut în Italia şi este fiul campionului mondial din 1994, brazilianul Mazinho şi al fostei voleibaliste Valeria Alcantara. Mazinho juca la Lecce pe vremea când venea pe lume Thiago. Însă, deşi s-a născut în Italia nu a jucat nici un minut în această ţară, de la 14 ani ajungând la academia Barcelonei.

ADVERTISEMENT

Thiago Alcantara are dublă cetăţenie, spaniolă şi braziliană, dar recunoaşte că lupta pentru un tricou în naţionala cariocas ar fi fost mult mai dură decât cea pentru naţionala Spaniei. Alcantara nu a evoluat decât pentru Spania, la toate nivelurile, dar pentru faptul că abia din 2011 a ajuns la echipa mare din salba de trofee a ibericilor nu a prins decât titlul european din 2012.

  • 30.000.000 de euro va plăti Liverpool pentru transferul lui Thiago Alcantara de la Bayern Munchen
  • 48.000.000 de euro este cota lui Thiago Alcantara pe transfermarkt.com
ADVERTISEMENT