Fotbal international

Thiago Alcantara e gata să lase pe Bayern Munchen pentru Liverpool. Pe fir a intrat și Barcelona

25.06.2020 | 11:40
Thiago Alcantara e gata sa lase pe Bayern Munchen pentru Liverpool Pe fir a intrat si Barcelona
ADVERTISEMENT

Unul dintre cei mai constanți și importanți jucători de la Bayern Munchen de ani buni încoace a fost Thiago Alcantara, mijlocașul defensiv brazilian cu cetățenie spaniolă și care a optat să joace pentru naționala iberică.

Fotbalist adus în Bavaria de mentorul său Pep Guardiola când acesta a preluat pe Bayern, Alcantara a devenit repede o piesă de bază în primul unsprezece, lipsind doar atunci când a fost accidentat sau suspendat.

ADVERTISEMENT

Contractul lui Thiago Alcantara cu de opt ori consecutiv campioana Germaniei se încheie în vara anului 2021, când jucătorul poate pleca gratis unde vrea el. Cum spaniolul de sorginte braziliană a refuzat să semneze prelungirea înțelegerii este de așteptat ca Bayern să dorească să îl vândă în această vară, pentru a obține o sumă de bani pentru el.

Colegii de la Bayern Munchen știu că Thiago Alcantara e gata să plece

În vestiarul bavarezilor a răzbătut deja știrea conform căreia Jurgen Klopp îl vrea pe Thiago Alcantara la Liverpool, tehnicianul german fiind un mare estimator al acestuia.

ADVERTISEMENT

Este clar că la 29 de ani jucătorul își dorește o altă provocare și că va accepta să mai rămână la Bayern doar până la încheierea prezenței bavarezilor în Champions League, acolo unde sferturile sunt ca și acontate după un rotund 3-0 în tur, la Londra, în optimi, cu Chelsea.

L-au ratat deja pe atacantul Timo Werner de la Leipzig

Varianta de a juca în Premier League este una foarte tentantă și Liverpool pare a fi garanția și ca nume și ca istoric pentru ca mijlocașul lui Bayern să spună da.

ADVERTISEMENT

Însă, la fel ca în cazul atacantului german Timo Werner, de la Leipzig, dorit mult de Klopp pe Anfield Road, dar care a a ales să semneze cu Chelsea, și în povestea lui Thiago Alcantara ar putea exista un important obstacol pentru cormorani.

Clauza care permite Barcelonei să îl readucă

În 2013, când jucătorul a decis să îl urmeze pe Pep Guardiola, cel care îl promovase la Barca de la Academia clubului, a fost stipulată o clauză în contract care este foarte avantajoasă catalanilor și pune bețe în roate serios altor echipe care îl vor pe spaniol.

ADVERTISEMENT

Există o clauză conform căreia dacă jucătorul va dori revenirea pe Nou Camp acesta să poată fi readus de la Bayern pentru suma de 25 milioane euro. O sumă ușor accesibilă catalanilor, care sunt interesați de a-și asigura serviciile din viitorul sezon ale unui jucător atât de experimentat.

ADVERTISEMENT
Tags: