Fotbal international

Thiago Silva și Edinson Cavani pleacă de la PSG! Anunțul oficial al clubului. Ce granzi se luptă pentru cei doi

14.06.2020 | 10:55
Thiago Silva si Edinson Cavani pleaca de la PSG Anuntul oficial al clubului Ce granzi se lupta pentru cei doi
ADVERTISEMENT

PSG este gata să se despartă în această vară de doi dintre jucătorii care au făcut istorie de mulți ani încoace în tricoul campioanei Franței, doi jucători care au reprezentat elemente de bază meci de meci.

Thiago Silva și Edinson Cavani pleacă de la PSG

Thiago Silva și Edinson Cavani pleacă de la PSG, dar nu la final de sezon, cum se obișnuiește ci după ce se va încheia aventura echipei pregătită de Thomas Tuchel în Champions League, acolo unde parizienii sunt calificați în premieră în faza sferturilor de finală.

ADVERTISEMENT

Ambii sunt indiscutabil jucători emblematici pentru istoria celei mai puternice echipe din fotbalul francez, strângând împreună nu mai puțin de 45 de trofee: 23 Thiago Silva, 22 Edinson Cavani.

Thiago Silva și-ar fi dorit să rămână

Conducerea lui PSG a făcut anunțul oficial legat de faptul că ambilor li se încheie acum contractele și că nu li s-a oferit prelungirea, deși brazilianul Thiago Silva și-ar fi dorit mult acest lucru.

ADVERTISEMENT

Compatriotul său, Leonardo, care este directorul sportiv al lui PSG, recunoaște că e greu să spună dacă e cea mai bună decizie sau nu, însă justifică alegerea prin faptul că a venit rândul altor jucători mai tineri să aibă șansele lor.

Cum explică Leonardo decizia luată

„A fost o decizie foarte dificil de luat. Sunt fotbaliști care au avut un impact imens în istoria clubului”, a spus Leonardo, citat de Goal.com

ADVERTISEMENT

„A fost o perioadă minunată, dar ajunge la final. A trebuit să luăm o decizie logică, atât din punct de vedere financiar, cât și considerând următoarea generație de jucători care bate la ușă.

Ambii au oferte foarte bune

Poate este decizia greșită, nu știu. Nu există niciodată un moment perfect. Planul este să rămână alături de noi până la finalul lui August, Liga Campionilor încă este în cărți”.

ADVERTISEMENT

Ambii jucători, deși au mult peste 30 de ani, au oferte importante de la cluburi de top. Edinson Cavani,33 de ani, e disputat de fostul lui club Atletico Madrid, Inter și Boca Juniors. Thiago Silva, 35 de ani, e dorit de Palmeiras și alte două grupări din țara natală, dar și de cinci echipe din Premier League, în frunte cu Arsenal și de fostul club AC Milan.

ADVERTISEMENT