Fotbal international

Thibaut Courtois a egalat un record vechi de 45 de ani! Nu a primit niciun gol în cele două El Clasico din acest sezon

02.03.2020 | 16:50
Thibaut Courtois a egalat un record vechi de 45 de ani Nu a primit niciun gol in cele doua El Clasico din acest sezon
ADVERTISEMENT

Real Madrid a câștigat El Clasico în fața Barcelonei, pe teren propriu cu 2-0 și a revenit pe primul loc în La Liga. Thibaut Courtois, portarul madrilenilor a reușit să egaleze un record stabilit în sezonul 1974-1975.

Recordul lui Thibaut Courtois în El Clasico

Thibaut Courtois a fost unul dintre cei mai buni oameni de pe teren în meciul cu Barcelona și a reușit să nu primească niciun gol din partea rivalilor, la fel cum o făcea și în turul campionatului.

ADVERTISEMENT

Portarul belgian a egalat un record care data din sezonul 1974-1975, în care Barcelona nu reușea să înscrie niciun gol în două El Clasico jucate în campionatul Spaniei.

Courtois a fost criticat în mai multe rânduri de fanii lui Real Madrid pentru golurile încasate, dar în confruntarea cu Barcelona nu a mai făcut nicio gafă și a fost foarte sigur pe el, având câteva intervenții decisive.

ADVERTISEMENT
  • 27 de ani a împlinit Thibaut Courtois pe 11 mai

 „Cred că am făcut un meci bun, am muncit mult în ultima perioadă”

Thibaut Courtois a fost fericit după victoria din El Clasico și și-a felicitat colegii pentru meciul făcut: „Nu pot să spun că mi-am salvat echipa, toți am făcut un joc bun, ne-am apărat bine. Consideră că am avut un joc bun de picior în meciul ăsta, mi-am liniștit colegii. 

Cred că am făcut un meci bun, am muncit mult în ultima perioadă, consideră că rezultatele din ultimele meciuri nu au fost meritate.

ADVERTISEMENT

Faptul că am jucat acasă a contat mult pentru noi, când suporterii ne încurajează putem învinge orice adversar”.

„E imposibil pentru adversar să ne învingă când avem avantaj pe tabelă și avem și asemenea suporteri în spate.

ADVERTISEMENT

Este clar că acest rezultat ne va ajuta din punct de vedere psihologic, mai ales că am urcat și pe primul loc”, a declarat Thibaut Courtois după „El Clasico”.

  • 55.000.000 de euro este cota de piață a lui Thibaut Courtois, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT