Fotbal intern

Thibaut Courtois, alături de FC Argeș. Cum a ajuns portarul lui Real Madrid să-i susțină pe piteșteni

26.10.2020 | 10:27
Thibaut Courtois alaturi de FC Arges Cum a ajuns portarul lui Real Madrid sai sustina pe pitesteni
ADVERTISEMENT

La fix 48 de ani de la cea mai mare victorie din istoria clubului, FC Argeș s-a ales cu un premiu „galactic”. Portarul Thibaut Courtois s-a înscris în rândul fanilor echipei viola.

Belgianul a început să urmărească pagina de Instagram a piteștenilor, chiar în data de 25 octombrie, una istorică pentru fosta echipă a marelui Nicolae Dobrin.

ADVERTISEMENT

În 25 octombrie 1972, Real Madrid se vedea învinsă de FC Argeș cu 2-1, după un meci de excepție făcut de Nicolae Dobrin, care a ajuns ulterior să fie dorit de „galactici”.

Thibaut Courtois, alături de FC Argeș. Portarul Realului, bun prieten cu noul transfer din „Trivale”

Fanii piteșteni au avut parte de o surpriză extraordinară în data de 25 octombrie. La fix 48 de ani de la cea mai importantă reușită pe plan extern, victoria cu Real Madrid din Cupa Campionilor Europeni, pagina de Instagram a lui FC Argeș a ajuns să fie urmărită de portarul actual al „galacticilor”, Thibaut Courtois.

ADVERTISEMENT

Belgianul în vârstă de 28 de ani este foarte bun prieten cu Alexander Maes, ultima achiziție a formației din Pitești. Maes a ajuns la FC Argeș din postura de jucător liber de contract, după ce a evoluat ultima oară pentru Beerschot, în Belgia.

Născut la Genk, Maes a debutat la naționala U18 a țării sale odată cu portarul lui Real Madrid, în data de 16 septembrie 2016, atunci când Belgia câștiga cu 3-1 amicalul cu tinerii din Luxembourg. Tot atunci și-a făcut „intrarea” la U18 și Thibaut Courtois. Înre ceoi doi exista deja o prietenie strânsă încă din copilărie, iar în vara lui 2019 Courtois a mers la un meci de ale lui Beerschot special pentru a-și încuraja prietenul, după cum nota publicația GVA.

ADVERTISEMENT

La auzul veștii că Alexander Maes a semnat cu FC Argeș, Courtois a decis să fie la curent cu rezultatele noului club al prietenului său și a început să urmărească pagina oficială de Instagram a alb-violeților, eveniment salutat de piteșteni printr-o postare specială.

Thibaut Courtois a început să urmărească pagina FC Argeș
Thibaut Courtois a început să urmărească pagina FC Argeș

„Coincidență sau nu, ieri, 25 octombrie, în ziua în care s-au împlinit 48 de ani de la victoria Argeșului împotriva lui Real Madrid C.F., Thibaut Courtois , portarul Realului și al Naționalei Belgiei, ne-a făcut o surpriză și a devenit parte a familiei vulturilor alb-violeți. Bedankt voor je steun! Merci d’être avec nous! ¡Hala Madrid!”, au scris argeșenii.

ADVERTISEMENT

25 octombrie, o zi specială pentru FC Argeș

Data de 25 octombrie este una care va rămâne pentru totdeauna în inima fanilor piteșteni. Pe lângă victoria din 1972 contra lui Real Madrid, un alt eveniment important poate fi conectat de această zi în memoria fanilor alb-violeți.

În meciul din Liga 1, terminat cu scorul de 2-2 pe terenul celor de la Viitorul Constanța, FC Argeș a reușit să marcheze un gol cu o mare importanță simbolică în istoria clubului.

Alb-violeții au înscris prin Cephas Malele reușita cu numărul 1953, adică fix anul în care s-a înființat formația din Trivale.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: