Sport

PSG este cel mai negru coșmar al lui Thibaut Courtois! Câte victorii are portarul lui Real Madrid în fața echipei franceze

Thibaut Courtois, portarul belgian al lui Real Madrid, s-a întâlnit de mai multe ori cu PSG în diferitele faze ale UEFA Champions League, dar nu are un palmares pozitiv cu echipa din capitala Franței.
14.02.2022 | 17:26
PSG este cel mai negru cosmar al lui Thibaut Courtois Cate victorii are portarul lui Real Madrid in fata echipei franceze
Thibaut Courtois a primit 12 goluri de la PSG în UEFA Champions League. Sursa foto: Real Madrid C.F. facebook
ADVERTISEMENT

Șocul optimilor de finală ale UEFA Champions League este dubla manșă dintre PSG și Real Madrid. Prima manșă are loc marți, 15 februarie, în capitala Franței, iar returul se joacă pe 9 martie, în cea a Spaniei.

Tribault Courtois a fost de șase ori adversar al lui PSG, dar nu a câștigat niciun meci

Thibaut Courtois, portarul belgian al lui Real Madrid, a jucat de șase ori împotriva lui PSG, în diferitele faze ale UEFA Champions League, dar echipele la care a evoluat de-a lungul timpului nu au câștigat niciodată, informează marca.com.

ADVERTISEMENT

Prima confruntare s-a consumat în sezonul 2014/2015, când Courtois era legitimat la Chelsea. Echipa londoneză a întâlnit PSG în optimi, iar în prima manșă, jucată la Paris, scorul a fost 1-1.

În returul de pe Stamford Bridge, scorul a fost 2-2, înregistrat după prelungiri. David Luiz a egalat la 1 pentru PSG în minutul 86 și a dus partida în prelungiri. După ce Eden Hazard a readus Chelsea în avantaj, din penalty, în minutul 96, Thiago Silva a marcat în minutul 114 și a dus echipa oaspete în sferturi.

ADVERTISEMENT

Thibaut Courtois a primit 12 goluri în cele 6 meciuri jucate împotriva lui PSG

În sezonul următor, aceleași echipe au fost adversare tot în optimile de finală ale UEFA Champions League, dar lucrurile au fost mult mai clare pentru Thibaut Courtois, chiar dacă nu așa cum și-ar fi dorit: PSG a câștigat în ambele manșe cu 2-1.

Dar amintirile neplăcute pentru portarul belgian nu se opresc aici. Transferat la Real Madrid în 2018, el a dat, din nou, peste PSG, în sezonul 2019/2020, în Grupa A.

ADVERTISEMENT

În primul meci, jucat la Paris, echipa franceză s-a impus cu un sec 3-0, primele doup goluri fiind marcate de Angel di Maria, aflat și acum în lotul lui PSG.

În retur, scorul a fost 2-2. Pentru oaspeți au marcat Mbappe și Sarabia, în minutele 81 și 83, adică tot pe final de meci.

ADVERTISEMENT

Per total, Thibaut Courtois a jucat șase meciuri împotriva lui PSG, nu a câștigat niciunul și a primit 12 goluri.

În singurul sezon în care nu s-a intersectat cu PSG, 2013/2014, pe vremea când era împrumutat la Atletico Madrid, a ajuns în finala UEFA Champions League. Dar a avut alt ghinion: ultimul act l-a jucat împotriva lui Real Madrid, care s-a impus cu 4-1, după prelungiri.

Atletico a deschis scorul în minutul 36, prin Godin, dar Sergio Ramos, acum la PSG, a egalat în minutul 90+3, la ultima fază a meciului. Au urmat prelungirile, în care „albii” au punctat de trei ori, prin Bale (110), Marcelo (118) și Cristiano Ronaldo (120, penalty).

În actuala ediție a UEFA Champions League, Courtois a primit trei goluri, toate pe teren propriu: două de la Sheriff Tiraspol și unul de la Șahtior Donețk.

ADVERTISEMENT