Sport

Thibaut Courtois, un car de nervi la Gala Balonului de Aur: „Nu prea se iau în calcul portarii”

Thibaut Courtois a câștigat premiul de cel mai bun portar al sezonului trecut. Totuși, fotbalistul lui Real Madrid s-a dezlănțuit la Gala Balonului de Aur.
18.10.2022 | 12:45
Thibaut Courtois un car de nervi la Gala Balonului de Aur Nu prea se iau in calcul portarii
Thibaut Courtois, un car de nervi după Gala Balonului de Aur. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Thibaut Courtois a primit premiul Yashin la Gala Balonului de Aur, desfășurată la Paris. Portarul celor de la Real Madrid a fost desemnat cel mai bun goalkeeper, însă s-a declarat nemulțumit la finalul evenimentului.

Thibaut Courtois, un car de nervi la Gala Balonului de Aur: „Se pare că a marca un gol este mai apreciat decât să-l aperi”

Thibaut Courtois a avut un sezon excelent la Real Madrid alături de care a câștigat trofeul Champions League, Supercupa Spaniei, La Liga și Supercupa Europei. Coleg în lotul „galacticilor” cu Karim Benzema, câștigătorul Balonului de Aur 2022 și cel care va primi un milion de euro bonus din partea lui Real Madrid, Courtois a reacționat dur după ce s-a clasat doar pe locul 7 în ierarhia generală pentru Balonul de Aur, în urma voturilor.

ADVERTISEMENT

“În primul rând, sunt foarte fericit pentru Karim Benzema. Se pare că a marca un gol este mai apreciat decât să-l aperi. O bătălie care rămâne de câștigat. Văzând logica și știind cum se votează, știam că nu am nicio șansă să câștig”, a declarat Courtois, citat de cotidianul spaniol Marca.

Totuși, portarul belgian a fost de acord cu numirea lui Benzema drept cel mai bun fotbalist al sezonului trecut„Adevărul este că mi se pare imposibil ca un portar să câştige Balonul de Aur. Benzema a câştigat anul acesta şi suntem cu toţii de acord cu asta”a mărturisit Courtois, într-un interviu TVE, citat de ABola.

ADVERTISEMENT

Thibaut Courtois, premiul de cel mai bun portar: „Măcar au inventat un alt trofeu”

Fostul portar al lui Atletico Madrid a continuat să își exprime nemulțumirea. Internaționalul belgian nu a fost încântat de locul pe care s-a clasat la final în ierarhia generală, în urma voturilor, doar poziția a 7-a.

„Dar după un sezon în care am câştigat Liga Campionilor, campionatul, când sunt decisiv în finala Ligii Campionilor să fiu pe locul 7 … Asta arată că voturile nu prea iau în calcul portarii. În top 10 nu este niciun fundaş, asta este! Măcar au inventat un alt trofeu”, a declarat Courtois în înterviul TVE.

ADVERTISEMENT

Thibaut Courtois a primit premiul Yashin, acordat celui mai bun portar. O altă distincție i-a fost dată lui Robert Lewandowski, atacantul german de la Barcelona, pentru cel mai bun marcator. De asemenea, Sadio Mane, fotbalistul lui Bayern, a primit Trofeul Socrates, pentru faptele sale caritabile.

Alexia Putellas, Balonul de Aur la feminin

În vârstă de 28 de ani, Alexia Putellas este cea mai bună jucătoare de fotbal din lume. Sportiva legitimată la Barcelona a primit Balonul de Aur pentru al doilea an la rând și a doborât un record. Este prima sportivă care câștigă două Baloane de Aur.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, este prima sportivă care câștigă două Baloane de Aur în ani consecutivi. „Sunt foarte fericită să mă întorc aici. Adevărul este că, acum un an, mi-am propus să devin și mai bună.

Fără echipa mea, nu aș fi putut reuși asta. Așa că le mulțumesc colegelor prezente în sală, antrenorilor, staff-ului tehnic. Toți muncesc din greu în fiecare zi. Mulțumesc clubului și președintelui, este un privilegiu să pot juca la Barcelona, Camp Nou mi-a arătat întotdeauna toată afecțiunea”, a declarat Alexia Putellas, fotbalista din Spania.

ADVERTISEMENT