Sport

Thierry Henry descrie perioada dură prin care a trecut la Barcelona: „Am pierdut 12 milioane de euro după divorț”

Fostul atacant francez Thierry Henry a ajuns, în 2007, la Barcelona, într-un moment în care trecea printr-un divorț, din cauza căruia a pierdut aproximativ 12 milioane de euro.
08.03.2022 | 17:46
Thierry Henry descrie perioada dura prin care a trecut la Barcelona Am pierdut 12 milioane de euro dupa divort
ADVERTISEMENT

Thierry Henry a dezvăluit cât de greu i-a fost să se adapteze, în 2007, cerințelor de la Barcelona, după ce a plecat de la Arsenal, în condițiile în care tocmai suferise o accidentare și trecea printr-un proces de divorț.

Thierry Henry a avut nevoie de un an pentru a-și reveni din punct de vedere mental, după divorț

Fostul atacant francez Thierry Henry a ajuns la Barcelona în 2007, după ce clubul catalan a plătit celor de la Arsenal 24 de milioane de dolari. Chiar dacă, anterior, declarase de mai multe ori, că singurul club la care ar pleca este cel catalan, acomodarea s-a făcut greu.

ADVERTISEMENT

Când am trecut de la Arsenal la Barcelona, am avut nevoie de un an pentru a-mi reveni din punct de vedere mental.

Nu mă refăcusem în totalitate după o accidentare, treceam printr-un proces de divorț cu Claire Merry, totul era nou, așa că am avut nevoie de mult timp pentru a-mi reveni”, a declarat fostul jucător pentru L’Equipe, citat de dailymail.co.uk.

ADVERTISEMENT

Publicația engleză notează că despărțirea dintre Thierry Henry și prima lui soție s-a produs abia după fostul fotbalist a semnat un cec de aproximativ 10 milioane de lire sterline (circa 12 milioane de euro), ca acord de divorț.

Thierry Henry a avut o perioadă dură în momentul în care a ajuns la Barcelona

Henry a ajuns la Arsenal în 1999, de la Juventus, iar în cei 9 ani jucați la echipa londoneză a bifat 370 de meciuri în toate competițiile și a marcat 226 de goluri.

ADVERTISEMENT

Nimic nu a mai contat când am ajuns la Barcelona. Nu era ușor să împart vestiarul cu jucători aflați permanent în lumina reflectoarelor, ca Lionel Messi, Ronaldinho sau Samuel Eto’o.

În plus, orice subiect personal era ‘tabu’. Ajungeam în vestiar și eram întrebat dacă sunt bine și răspundeam afirmativ, chiar dacă nu era așa. ‘Ai dormit bine?’ voiau să știe colegii, iar eu răspundeam ‘Da’, chiar dacă lucrurile stăteau altfel.

ADVERTISEMENT

Când eram întrebat ‘Te doare ceva?’ răspundeam de fiecare dată negativ, chiar dacă nu-mi revenisem după accidentare”, a mai spus Henry.

Thierry Henry a câștigat 4 trofee în 3 ani la Barcelona, inclusiv Liga Campionilor

Thierry Henry a stat la Barcelona trei sezoane, perioadă în care a cucerit două titluri de campion al Spaniei, o Cupă a Spaniei și Liga Campionilor, în 2009, după 2-1 în finala de pe stadionul Olimpic din Roma cu Manchester United.

În 2010 s-a transferat în campionatul Statelor Unite (MLS), unde a jucat 4 sezoane pentru New York Red Bulls, marcând 51 de goluri în 122 de meciuri. În 2012 a revenit pentru patru meciuri la Arsenal, marcând și un gol.

S-a retras din activitate în 2014, a fost, la un moment dat, tehnicianul lui AS Monaco, iar în prezent face parte din staff-ul naționalei Begliei, dar este și expert pentru diferite posturi de televiziune din Anglia.

ADVERTISEMENT