Fotbal international

Thierry Henry şi-a găsit echipă. Revine în Ligue 1 pentru a prelua un club de mare tradiţie

22.08.2018 | 20:11
Thierry Henry sia gasit echipa Revine in Ligue 1 pentru a prelua un club de mare traditie

Fostul mare internaţional francez Thierry Henry, campion mondial în 1998, şi-a găsit, în sfârşit echipă. Dar, evident, nu este vorba de cariera de jucător, ci de cea de antrenor, o meserie în care deocamdată Henry nu are prea multă experienţă, dar sigur are multă dorinţă de a face performanţă aşa cum a făcut-o ca jucător. Thierry Henry a cochetat multă vreme cu un post de antrenor în Premier League sau în Championship, însă, în cele din urmă, a ales soluţia de a reveni acasă, în Franţa, semnând cu Girondins de Bordeaux, un club de mare tradiţie în Hexagon.

El îi ia locul lui Gustavo Poyet şi devine al doilea nume mare dintre internaţionalii francezi care alege să revină acasă pentru cariera de antrenor, după Patrick Vieira, care a semnat ceva mai înainte cu OGC Nice. Uruguayanul Gustavo Poyet a fost demis după ce a criticat conducerea clubului ca urmare a vânzării luiGaetan Laborde la Montpellier, în condiţiile în care tehnicianul de 50 de ani îl pierduse în această vară şi pe starul echipei, brazilianul Malcom, cedat la FC BarcelonaHenry, campion mondial şi european cu naţionala Franţei, a avut o carieră de jucător extraordinară, de-a lungul căreia a evoluat pentru AS Monaco, Juventus, Arsenal, FC Barcelona şi New York Red Bulls .

Thierry Henry şi-a găsit echipă. A fost aproape de Aston Villa

Acum în vârstă de 41 de ani, fostul ideol de pe Highbury şi Camp Nou a fost secundul lui Roberto Martinez la naţionala Belgiei, care a terminat turneul final al Campionatului Mondial din Rusia pe locul 3, cel mai bun rezultat din istoria acestei ţări la competiţia numărul 1 a fotbalului. Echipa cu care a negociat îndelung Henry, dar până la urmă nu s-a concretizat, a fost Aston Villa şi francezul recunoaşte că nu a înţeles motivul pentru care englezii s-au sucit în ultimul moment şi i-au spus că s-au orientat în altă direcţie.

Cel mai dificil moment pentru Thierry Henry a fost la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia când Franţa a întâlnit Belgia în semifinale, iar Henry l-a avut în faţă, pe post de rival, pe cel cu care împărţise la echipa naţională atâtea momente minunate, selecţionerul “cocoşilor”, Didier Deschamps. Henry a recunoscut că i-a fost foarte greu ca francez să stea pe banca Belgiei şi se gândea cum ar fi reacţionat dacă Hazard şi colegii lui ar fi reuşit să elimine Franţa din drumul spre finală. Apoi echipa lui Didier Deschamps a reuşit să învingă Croaţia în finala CM, câştigând al doilea titlu de campioană a lumii.

Thierry Henry şi-a găsit echipă. Ultima dată a fost secund la naţionala Belgiei. Cel mai greu meci a fost chiar Franţa - Belgia în semifinalele CM
Thierry Henry şi-a găsit echipă. Ultima dată a fost secund la naţionala Belgiei

Henry vine într-un moment greu la Bordeaux. Echipa nu are nici un punct după primele două etape şi va juca un meci deosebit de greu pentru calificarea în grupele Europa League, în compania lui Gent, tot din Belgia, dar acest joc foarte probabil nu îl va avea pe fostul mare internaţional francez pe bancă. Cel mai probabil Thierry Henry ar urma să îşi intre în pâine abia de săptămâna viitoare, după ce toate detaliile contractului vor fi reglate. Henry a declarat că îşi doreşte să implementeze la Bordeaux un stil de joc ofensiv, spectaculos, care să atragă suporterii în tribune.

Tags: