Life

Thierry Mugler a murit la 73 de ani. Designerul francez a încetat din viață din cauze naturale

Thierry Mugler, celebrul pentru casa de modă cu același nume, a încetat din viață în cursul zilei de duminică, 23 ianuarie. Designerul francez avea 73 de ani.
24.01.2022 | 08:37
Thierry Mugler a murit la 73 de ani Designerul francez a incetat din viata din cauze naturale
Therry Mugler a murit. Creatorul de modă francez avea 73 de ani. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Legendarul creator de modă era recunoscut ca fiind o forţă dominantă în industria modei din anii ’80. Designerul a creat piese de lux, extravagante, care au revoluţionat pentru totdeauna arta haute couture.

Foarte multe vedete și celebrități de peste hotare, cât și de la noi au îmbrăcat creațiile lui Thierry Mugler, care acum lasă în urmă o casă de modă importantă.

ADVERTISEMENT

Artistul a încetat din viață la vârsta de 73 de ani, anunțul nefericit fiind făcut de agentul său pe rețelele de socializare.

Therry Mugler a murit. Creatorul de modă francez avea 73 de ani

Potrivit agentului său, Jean-Baptiste Rougeot, decesul celebrului creator de modă a surevenit din cauze naturale, fără să ofere prea multe detalii în acest sens.

ADVERTISEMENT

„Cu imensă tristeţe vă informăm despre decesul domnului Manfred Thierry Mugler, survenit duminică, 23 ianuarie 2022”, se arată într-un comunicat publicat pe contul de Instagram oficial al designerului.

Jean-Baptiste Rougeot a ținut să mai adauge că moartea lui Thierry Mugler s-a produs pe neaşteptate. În plus, designerul avea foarte multe proiecte în plan.

ADVERTISEMENT

Mai exact, regretatul creator de modă anunța noi colaborări la începutul săptămânii, dovadă că își ocupa mereu timpul cu creaţiile sale structurate şi sofisticate.

Cine a fost Thierry Mugler, regretatul creator de modă francez

Designerul francez, pe numele său complet Manfred Thierry Mugler s-a născut la Strasbourg în decembrie 1948. Avea să se mute la Paris la vârsta de 20 de ani, unde în 1973 şi-a creat propria marcă, Café de Paris. Un an mai târziu a fondat compania Thierry Mugler.

ADVERTISEMENT

Creatorul de modă s-a impus prin eleganță sofisticată, o modă ce exacerba formele femeilor prin umeri accentuați din căptușeală, decolteuei adânci, șolduri pline și talie îngustă.

Pasionat și de regie, în aceeași măsură ca de modă Thierry Mugler a organizat prezentări publice spectaculoase ale creaţiilor sale. De asemenea, regretatul artist iubea dansul.

„Întotdeauna am crezut că moda nu este suficientă de una singură şi că trebuie să fie prezentată într-un mediu muzical şi teatral.

Dansul m-a învăţat multe despre postură, organizarea hainelor, importanţa umerilor, postura capului, jocul şi ritmul picioarelor”, spunea creatorul francez în urmă cu ceva vreme.

De asemenea, vedeta avea spectacolul în sânge, dovadă fiind o prezentare organizată pentru a zecea aniversare a casei sale, în 1984. Evenimentul a avut loc la Zenith, în faţa a 6.000 de oameni și a fost desfășurat ca un concert rock.

Biletele au fost vândute cu 178 de franci (27 de euro). Defilarea, sub semnul liturgicului, divinului şi misticismului, s-a desfăşurat pe un podium de 35 de metri. Mugler a fost cel care a controlat totul, de la recuzită la coloana sonoră.

„Măsura mea este excesul”, ținea să adauge regretatul creator de modă despre evenimentele sale grandioase.

ADVERTISEMENT