Sporturi

Thierry Van Cleemput, fostul antrenor al lui Halep, crede în șansele lui Elise Mertens: ”Dacă joacă tenisul ei cel mai bun îi va pune probleme Simonei”

26.01.2020 | 11:41
Thierry Van Cleemput fostul antrenor al lui Halep crede in sansele lui Elise Mertens Daca joaca tenisul ei cel mai bun ii va pune probleme Simonei
ADVERTISEMENT

Simona Halep o va înfrunta pe belgianca Elise Mertens (17 WTA) în optimile de finală de la Australian Open 2020. Thierry Van Cleemput, fost antrenor pentru o scurtă perioadă al Simonei, a prefațat partida de la Melbourne și a spus că Elise poate produce surpriza dacă va presta un tenis la cel mai înalt nivel.

Thierry Van Cleemput, fostul antrenor al lui Halep, încrezător în șansele lui Elise Mertens

Thierry Van Cleemput a fost în loja Simonei Halep la ultimul meci al româncei contra lui Elise Mertens. Se întâmpla asta în februarie 2019, la finala pierdută de Simona cu Mertens la Doha (6-4, 4-6, 3-6).

ADVERTISEMENT

Fostul antrenor al Simonei a vorbit despre meciul dintre Halep și conaționala sa, Elise Mertens. În opinia acestuia, românca va avea mari probleme dacă Mertens va pune pe scenă tenisul său obișnuit.

”Dacă Elise Mertens va oferi mâine (n.r. luni, ora 02:00, ora României) tenisul său cu care ne-a obișnuit, Simona Halep va avea mari probleme în a obține calificarea”, a spus Thierry Van Cleemput în Le Soir.

ADVERTISEMENT

Thierry van Cleemput a lucrat cu Simona Halep timp de câteva zile

Simona Halep și Thierry van Cleemput au lucrat împreună pentru scurt timp în 2019. Despărțirea lor a venit imediat după turneul de la Doha, ei explicând faptul că nu există ”chimie” în această colaborare.

În sezonul trecut, fostul lider mondial a apelat la antrenorul belgian după Australian Open, ea fiind în căutarea unui tehnician după despărțirea de australianul Darren Cahill pe atunci.

ADVERTISEMENT

”Cu Simona Halep a fost doar o perioadă de probă, așa cum am spus întotdeauna. Eu am o concepție despre munca pe care trebuie să o fac, iar dacă simt că influența mea nu este de ajuns atunci nu văd de ce am insista”, explica Thierry van Cleemput încetarea colaborării cu Simona Halep.

De-a lungul carierei sale de antrenor, Thierry Van Cleemput a mai colaborat cu David Goffin, Olivier Rochus, Steve Darcis și a fost asistent în echipa de Cupa Davis.

ADVERTISEMENT
Alături de Thierry Van Cleemput, David Goffin a câştigat 4 titluri ATP, la Kitzbuhel, Metz, Shenzhen şi Tokyo, iar în 2017 a atins poziţia maximă în clasamentul ATP, locul 7.