Thierry van Cleemput și-a găsit de lucru după despărțirea de Simona Halep! ”Nu o puteam influența”

Traian Terzian   
în Simona Halep
14/03/2019, 16:14
Thierry van Cleemput și-a găsit de lucru după despărțirea de Simona Halep! ”Nu o puteam influența” GALERIE FOTO
Thierry van Cleemput și-a găsit de lucru la puțin timp după despărțirea de Simona Halep

Antrenorul belgian Thierry van Cleemput și-a găsit de lucru la puțin timp după despărțirea de Simona Halep și a semnat un contract până în 2024 cu Asociația Francofonă de Tenis. Tehnicianul în vârstă de 50 de ani revină astfel la centrul din Mons pe care l-a părăsit în 2014 pentru a-l antrena pe jucătorul belgian David Goffin.

Thierry van Cleemput și-a găsit de lucru după despărțirea de Simona Halep

Simona Halep și Thierry van Cleemput au lucrat împreună pentru scurt timp în acest an, dar despărțirea lor a venit imediat după turneul de la Doha, ei explicând faptul că nu există ”chimie” în această colaborare. Fostul lider mondial a apelat la antrenorul belgian după Australian Open, ea fiind în căutarea unui tehnician după despărțirea de australianul Darren Cahill.

”Cu Simona Halep a fost doar o perioadă de probă, așa cum am spus întotdeauna. Eu am o concepție despre munca pe care trebuie să o fac, iar dacă simt că influența mea nu este de ajuns atunci nu văd de ce am insista”, a explicat Thierry van Cleemput încetarea colaborării cu Simona Halep, conform site-ului oficial al Asociației Francofone de Tenis.

Simona Halep și Thierry van Cleemput discutând în timpul unui antrenament
Simona Halep și Thierry van Cleemput discutând în timpul unui antrenament

”Sunt același om, cu aceleași valori”

După o scurtă perioadă de pauză, Thierry van Cleemput a decis să accepte oferta Asociației Francofone de Tenis și a semnat un contract până în 2024, după Jocurile Olimpice de la Tokyo. ”Fie că vă place sau nu, la cinci ani după plecarea de aici eu sunt același om, cu aceleași valori. Am spus că la un moment dat voi reveni, iar acea zi a sosit”, a declarat antrenorul belgian.

După încetarea colaborării cu Thierry van Cleemput, Simona Halep a ales să meargă fără antrenor la turneele de la Dubai și Indian Wells. Fostul lider mondial a declarat în mai multe rânduri că este în căutarea unui tehnician, dar nu se grăbește să ia o decizie. Însă, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Florin Segărceanu, a dezvăluit că românca va lucra cu Daniel Dobre începând cu turneul dela Miami.

Închide ×