Sport

Thomas Delaney suferă de daltonism! Nu l-a împiedicat să joace fotbal la cel mai înalt nivel și să o ajute pe Danemarca la EURO 2020

Thomas Delaney suferă de daltonism, însă afecțiunea sa nu l-a împiedicat să joace fotbal la cel mai înalt nivel.
05.07.2021 | 21:10
Thomas Delaney sufera de daltonism Nu la impiedicat sa joace fotbal la cel mai inalt nivel si sa o ajute pe Danemarca la EURO 2020
Thomas Delaney. Sursă foto: goal.com
ADVERTISEMENT

Thomas Delaney a fost unul dintre cei mai buni jucători din sfertul de finală de la EURO 2020, dintre Danemarca și Cehia, scor 2-1, în care a reușit să marcheze un gol.

Mijlocașul Borussiei Dortmund a povestit cum și-a dat seama că suferă de daltonism și cum a reușit să își facă o adevărată carieră în fotbal, în ciuda problemelor sale.

ADVERTISEMENT

Thomas Delaney, mijlocașul Danemarcei, suferă de daltonism

Thomas Delaney a povestit cum a aflat că suferă de daltonism, dar și cum a reușit să treacă peste moment, care l-a făcut și mai puternic, ajungând să evolueze la Borussia Dortmund.

În 2018, Delaney povestea pentru un post danez de radio, pentru prima dată, că suferă de daltonism: „Și eu sunt daltonist. Nu aș spune că e atât de rău, dar și mie mi se întâmplă uneori să trec prin aceeași situație.

ADVERTISEMENT

Ieri, mi-a fost destul de greu pe teren. Nu îmi dădeam seama cine mi-e coechipier și cine mi-e adversar. La cea în roșu”.

După răspunsul dat, unul dintre moderatori l-a întrebat la ce echipă joacă, moment în care Delaney a spus că joacă pentru echipa națională a Danemarcei, iar pentru câteva secunde liniștea s-a lăsat la radio.

ADVERTISEMENT

Imediat moderatorii l-au identificat, iar Thomas Delaney le-a confirmat că nu este vreo farsă, ci el este chiar persoana care s-a prezentat.

  • 29 de ani este vârsta lui Thomas Delaney

„Când mișcarea e rapidă, lucrurile devin dificile!”

Thomas Delaney a explicat cum îl afectează daltonismul, mai ales în timpul meciurilor, spunând că viteza este cea care deformează culoarea pentru el de multe ori.

ADVERTISEMENT

„Când oamenii stau unul lângă altul nu e o problemă să faci diferența între ei. Dar, când mișcarea e rapidă, la periferia imaginii tale, lucrurile devin dificile. Ca și cum ai vedea nuanțe ale aceleiași culori”, a mai spus mijlocașul Borussi Dortmund.

Pe vremea când evolua la FC Copenhaga, Thomas Delaney a jucat și împotriva FCSB-ului, în Europa League, atât la București, cât și la Copenhaga, partida de la București fiind câștigată de FCSB, scor 1-0, după golul lui Stefan Nikolic.

Partida din capitala Danemarcei s-a terminat la egalitate, scor 1-1, rezultat care a fost bun pentru formația pregătită atunci de Laurențiu Reghecampf.

În 2017, Delaney era transferat pentru 2.000.000 de euro la Werder Bremen, pentruc ca după un singur sezon să fie cumpărat de Borussia Dortmund îl cumpăra pentru 12.000.000 de euro.

  • 15.000.000 de euro este cota de piață a lui Thomas Delaney, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT
Tags: