Fotbal international

Thomas Gravesen, fotbalistul care i-a dat gol de la jumătatea terenului României, a ajuns multimilionar! A făcut o avere din poker! Video

23.05.2019 | 18:54
Thomas Gravesen fotbalistul care ia dat gol de la jumatatea terenului Romaniei a ajuns multimilionar A facut o avere din poker Video

Thomas Gravesen este un nume pe care microbiştii români cu greu îl vor uita. În 2003, în preliminariile pentru Campionatul European din Portugalia, danezul a marcat o bijuterie de gol de la jumătatea terenului în poarta României şi Danemarca obţinea o victorie care a cântărit greu în calculele calificării pentru turneul final. 16 ani mai târziu, fostul fotbalist trăieşte în Las Vegas şi are o avere de peste 100 de milioane de dolari.

Thomas Gravesen, multimilionar din poker şi investiţii imobiliare

Thomas Gravesen a ajuns multimilionar la scurt timp după ce s-a retras din fotbal. În 2009, la 32 de ani, mijlocaşul danez îşi anunţa retragerea, la scurt timp după ce îşi reziliase contractul cu Celtic Glasgow. Patru ani mai târziu, fostul fotbalist al lui Real Madrid a început să facă bani în Las Vegas. Investiţiile în imobiliare l-au ajutat şi şi-a înmulţit rapid averea făcută în perioada în care era fotbalist. De aici şi până la mesele de poker din cazinouri a fost doar un pas, danezul reuşind să-şi rotunjească conturile cu banii câştigaţi din poker.

La zece ani de la retragerea din fotbal, Thomas Gravesen a ajuns să aibă o avere de peste 100 de milioane de dolari. Danezul trăieşte în prezent în Las Vegas, unde deţine o vilă somptuoasă, fiind vecin cu Andre Agassi sau Nicolas Cage. Având o avere impresionantă, fostul fotbalist şi-a permis luxul să piardă, de-a lungul timpului, aproape 60 de milioane de dolari la poker, însă acest aspect nu l-a prea deranjat.

Cum a ajuns Thomas Gravesen multimilionar. La Real Madrid câştiga 96.000 de euro pe săptămână

În 2005, Thomas Gravesen era prezentat la Real Madrid, transferul danezului fiind o surpriză uriaşă pentru mulţi. Madrilenii treceau printr-o criză pe postul de mijlocaş defensiv, iar fotbalistul lui Everton a părut varianta la îndemână pentru conducătorii echipei de pe “Santiago Bernabeu”. Transferat în schimbul a 2,5 milioane de lire sterline, danezul câştiga 96.000 de euro pe săptămână.

Având un salariu uriaş pentru acele vremuri, Thomas Gravesen a început să investească în mai multe afaceri şi a avut succes rapid. În momentul în care a părăsit-o pe Real Madrid, în august 2006, danezul avea deja peste 20 de milioane de euro în conturi. Averea a crescut considerabil în momentul în care a ajuns în Las Vegas şi a avut succes la mesele de poker.

Thomas Gravesen, fotbalistul care i-a dat gol de la jumătatea terenului României, a ajuns multimilionar
Thomas Gravesen, fotbalistul care i-a dat gol de la jumătatea terenului României, a ajuns multimilionar

Cine l-a făcut să se mute în America

Nu doar afacerile l-au convins pe Thomas Gravesen să se mute în Statele Unite ale Americii. Thomas Gravesen s-a îndrăgostit de Kamila Persse, un fotomodel american de origine cehă, iar femeia l-a convins să rămână în Las Vegas. Cei doi s-au căsătorit şi sunt mai mereu văzuţi prin cazinourile din “Oraşul pierzaniei”, unde joacă poker şi blackjack. După ce s-a retras din lumea modei, soţia fostului fotbalist a început o carieră în imobiliare, fiind parteneră la una dintre cele mai mari companii de profil din Statele Unite ale Americii.

De-a lungul carierei, Thomas Gravesen a jucat pentru Velje, Hamburg SV, Everton, Real Madrid şi Celtic. Pentru echipa naţională a Danemarcei, fostul mijlocaş a evoluat în 66 de meciuri, reuşind să marcheze cinci goluri, unul dintre acestea în poarta lui Bogdan Lobonţ.