Fotbal international

Thomas Muller e pregătit pentru finala cu PSG: „Trebuie să dăm totul şi să nu ezităm!“

22.08.2020 | 13:26
Thomas Muller e pregatit pentru finala cu PSG Trebuie sa dam totul si sa nu ezitam
ADVERTISEMENT

Aflat în faţa celei de-a patra finale de Liga Campionilor, Thomas Muller a prefaţat meciul contra lui Paris Saint Germain într-un interviu pentru UEFA.

Atacantul german a dezvăluit cum a fost primul contact cu antrenorul Hansi Flick, ce le-a cerut acesta jucătorilor bavarezi şi care sunt punctele forte în colaborarea lor.

ADVERTISEMENT

PSG şi Bayern Munchen se înfruntă în finala Ligii Campionilor duminică, cu începere de la ora 22:00. Francezii sunt la prima finală din istorie, în timp ce nemţii au deja 5 trofee şi alte 5 finale pierdute.

Hansi Flick a cerut pressing avansat şi curajos

„Motivele pentru care stilul nostru de joc s-a schimbat ţin de deciziile echipei de antrenori şi în special ale lui Hansi Flick. În prima zi ca antrenor interimar, în toamna lui 2019, ne-a spus: ‘Vreau să ne asumăm riscuri. Vreau să facem un pressing avansat cu mult curaj. Vreau să nu ne facem griji că avem o linie defensivă sigură’. El se bazează foarte mult şi pe comunicare.

ADVERTISEMENT

Personal, consider că o structură clară mi se potriveşte foarte bine. Am crescut cu aceste sisteme care pun accent pe pressing. La Bayern, ne-am dorit mereu să dominăm. A început, într-o oarecare măsură cu Louis van Gaal. Cu Guardiola eram echipa care domina imediat ce recuperam mingea.

De aceea mă simt potrivit pentru acest rol, mai ales că pot juca din nou în centru. Şi, din fericire, am avut evoluţii bune sub comanda lui Hansi Flick şi mă simt foarte bine în acest moment“, a declarat Thomas Muller

ADVERTISEMENT

Thomas Muller: „Trebuie să nu ne gândim la miză“

„Îmi pot ajuta echipa jucând aşa cum am făcut-o în ultima perioadă. Anii 2012 şi 2013 nu seamănă cu ceea ce se întâmplă acum. Echipele sunt complet diferite, la fel şi condiţiile. În fotbal, lucrurile se schimbă rapid. Singurul lucru pe care l-am putea învăţa din experienţele anterioare ar fi că, în special în meciurile de calibru, totul este posibil. 

În timpul partidei, 90 de minute par extrem de lungi, dar totul se termină foarte repede. Trebuie să dăm totul şi să nu ezităm. Trebuie să nu ne gândim la miza partidei şi să transformăm presiunea în ceva plăcut. Acesta este mesajul meu pentru duminică.

ADVERTISEMENT

Pentru mine, cel mai bun mod de a mă pregăti pentru pentru meci este să dau aceste interviuri pentru Bayern şi pentru UEFA, care mă ajută să mă eliberez şi să mă concentrez la joc. Şi în plus, pregătirea de la club, care nu este cu nimic specială şi, totuşi, într-un fel este“, a completat neamţul.

ADVERTISEMENT