Sport

Thomas Neubert, schimbare radicală în pregătirea fizică de la FCSB: “A realizat și el că e prea mult”

Florin Gardoș a explicat în exclusivitate pentru FANATIK cum lucrează preparatorul fizic Thomas Neubert în acest moment la FCSB alături de Toni Petrea.
20.11.2021 | 17:32
Thomas Neubert schimbare radicala in pregatirea fizica de la FCSB A realizat si el ca e prea mult
Florin Gardoș a explicat în exclusivitate pentru FANATIK cum lucrează preparatorul fizic Thomas Neubert în acest moment la FCSB alături de Toni Petrea.
ADVERTISEMENT

Toni Petrea a revenit pe banca FCSB-ului și va lucra din nou cu Thomas Neubert, preparatorul fizic cu care a scris istorie în perioada mandatului lui Laurențiu Reghecampf.

FANATIK a stat de vorbă cu Florin Gardoș care a explicat cât de mult s-au schimbat antrenamentele și metodele neamțului în ultimiii nouă ani de zile.

ADVERTISEMENT

Antrenamentele lui Thomas Neubert la FCSB s-au schimbat mult: „Nu mai lucrează la fel și chiar am vorbit cu el”

Thomas Neubert s-a despărțit de Laurențiu Reghecampf după experiența de la Al Wasl încheiată în vara lui 2020 și a revenit la clubul unde a devenit cunoscut pentru antrenamentele sale „spartane”.

Doar că anii au trecut iar preparatorul fizic german și-a schimbat metodele de antrenament la FCSB, ceea ce ar putea fi o explicație și pentru rezultatele echipei.

ADVERTISEMENT

„Antrenamentele s-au schimbat mult la FCSB chiar dacă Tommy Neubert e în continuare acolo. Nu mai lucrează la fel și chiar am vorbit cu el și cu Pintilii despre asta”, a explicat Florin Gardoș pentru FANATIK.

Florin Gardoș consideră că aceste schimbări aduc și plusuri și minusuri, mai ales că în perioada 2012-2014 jucătorii erau supraîncarcați din punct de vedere fizic, însă și valoarea lotului era alta.

„Noi am fost oarecum o generație aparte și contează și valoarea jucătorilor. De multe ori am avut și noi impresia că lucram prea mult ca volum!”. – Florin Gardoș

Cum s-a schimbat Thomas Neubert în toți acești ani

Florin Gardoș a dezvăluit că Thomas Neubert a realizat și el că duce lucrurile la extrem, iar antrenamentele au scăzut din punct de vedere al volumului și duratei, precum și la nivel de intensitate: „La un moment dat și el a realizat că e un pic prea mult. Acum nu știu cât de mult au scăzut antrenamentele ca volum și intensitate, dar sigur nu mai e la fel”.

ADVERTISEMENT

„Antrenamentele erau foarte lungi, de două-trei ore și ne duceam până aproape de epuizare. Uneori nu puteam să ne mai ridicăm de jos și ne mai dădea încă un exercițiu de făcut”. – Florin Gardoș

Fostul fundaș central al FCSB-ului consideră că pentru Toni Petrea este un avantaj că a mai lucrat cu Thomas Neubert și staff-ul său cunoaște foarte bine jucătorii: „E un avantaj pentru Toni Petrea că jucătorii cunosc staff-ul, a mai lucrat cu Neubert. Contează mult și asta. Dar între timp știu sigur că cel puțin ca volum nu mai lucrează la fel. Probabil nici intensitatea nu mai e aceeași”.

Florin Gardoș a dezvăluit că Neubert utilizează în continuare aceeași vitaminizare, „punguțele” fiind un subiect mult prea mediatizat de către presă în opinia jucătorului de la Academica Clinceni: „Vitaminizarea a rămas aceeași. S-a exagerat pe tema asta și la câtă reclamă le-a făcut presa a decis Tommy să le importe el. Cred că se numesc „Active Trex”. Nu s-a plătit niciun leu pe toată perioada aceea. Cred că folosește aceleași produse”, a declarat Florin Gardoș în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Thomas Neubert s-a operat la genunchi și a ratat perioada de pregătire de două săptămâni

FCSB are probleme cu „accidentările” și la nivelul staff-ului tehnic, ultimul „indisponibil” fiind chiar Thomas Neubert. Preparatorul fizic s-a operat la ligamentele genunchiului drept pe 13 noiembrie și a ratat o parte din perioada de pregătire din pauza pentru meciurile echipelor naționale.

„Bună seara tuturor! Câteodată viața are alte planuri… Dar o să mă reîntorc mai puternic! Mulțumesc pentru toate gândurile bune! Mulțumesc foarte mult Dr. Ionuț Codorean și echipei sale din cadrul clinicii Artrosport și Spitalului Monza Metropolitan! De asemenea, mulțumesc echipei FCSB pentru tot suportul acordat! Vă doresc tuturor multă sănătate și un sfârșit de an cât mai bun! Să ne revedem sănătoși anul viitor! Tommy”,  a transmis neamțul pe pagina lui de Facebook.

Neubert le-a transmis un mesaj foarte clar jucătorilor la revenirea pentru a treia oară la FCSB în vara anului trecut: „O să le explic de ce trebuie să facă asta, de ce fac ceva ce nu au mai făcut până acum. Dacă jucătorii nu înţeleg de ce trebuie să schimbe şi de ce metodele sunt diferite şi nu sunt dispuşi să facă asta, oricine ar veni, rezultatele vor fi la fel. Ei trebuie să înţeleagă”.

Gigi Becali îl apreciază atât de mult pe Thomas Neubert încât a decis să renunțe la aducerea lui Marius Șumudică pe banca FCSB-ului, care nu voia să lucreze cu preparatorul fizic german:

„S-a ajuns la un ‘nu’, pentru că nu am vrut să vină el cu staff-ul lui, iar noi să-i dăm afară pe Popa, antrenorul cu portarii și pe Neubert”, declara chiar patronul FCSB.

  • 4 ani a fost Thomas Neubert preparatorul fizic al lui FCSB în 3 perioade diferite

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Botoșani: 1,98 este cota pentru „ambele echipe înscriu”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT