Stiri sportive

Accidentare teribilă pentru un jucător de la Dortmund. Video / Marc Marquez, căzătură groaznică la Jerez. Video

Ghinionul l-a urmărit pe Mateu Morey în partida dintre Borussia Dortmund și Holsten Kiel. Fundașul dreapta al celor de la BVB a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior de la genunchiul drept.
02.05.2021 | 11:53
Accidentare teribila pentru un jucator de la Dortmund Video  Marc Marquez cazatura groaznica la Jerez Video
Fundașul dreapta al echipei Borussia Dortmund, Mateu Morey, a suferit o accidentare teribilă în partida cu Holsten Kiel, din semifinalele Cupei Germaniei. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un LIVE BLOG cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și cel mondial. Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând LIVE BLOG-ul cu informații de ultimă oră.

Mateu Morey, accidentare horror în Cupa Germaniei

UPDATE, 2 mai, ora 11:55 / Fundașul dreapta al echipei Borussia Dortmund, Mateu Morey, a suferit o accidentare teribilă în partida cu Holsten Kiel, din semifinalele Cupei Germaniei.

ADVERTISEMENT

Abia intrat pe teren, jucătorul de 21 de ani al ”galben-negrilor” a avur parte de un accident groaznic. Spaniolul s-a întins spre balon, dar a rămas cu piciorul înfipt în gazon și a început să urle de durere. Morey a fost scos pe targă de pe teren și primele informații arată că el a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat antrerior de la genunchiul drept.

Dortmund s-a calificat lejer în finala Cupei Germaniei, după ce a trecut cu 5-0 de Holsten Kiel prin golurile reușite de Giovanni Reyna (16, 23), Marco Reus (26), Thorgan Hazard (32) și Jude Bellingham (41). În partida pentru trofeu, programată la 13 mai, elevii lui Edin Terzic vor întâlni RB Leipzig.

ADVERTISEMENT

Marc Marquez, aproape de tragedie în Spania

UPDATE, 1 mai, ora 14:20 / Pilotul Marc Marquez a fost protagonistul unei căzături groaznice în antrenamentele Marelui Premiu de MotoGP de la Jerez, dar a scăpat ca prin minune de o accidentare teribilă.

Spaniolul a căzut în curba 7, în momentul în care avea o viteză de 160 km/h. Marquez a a fost atuncat de pe motocicletă și s-a oprit în parapeții de protecție, dar a avut noroc că nu a fost lovit de moto în cădere.

ADVERTISEMENT

Pilotul a reușit să se ridice și a revenit la boxe cu ajutorul unui scuter. El a intrat imediat pe mâna medicilor prezenți la circuit, iar primul verdict a fost contuzie cervicală. Cu toate acestea, Marquez a fost autorizat să participe la cursa de duminică, 2 mai.


RB Leipzig a învins-o pe Werder Bremen după prelungiri și s-a calificat în finala Cupei Germaniei

UPDATE, 1 mai, ora 00:14 / RB Leipzig s-a calificat în finala Cupei Germaniei după ce învins în penultimul act în deplasare pe Werder Bremen cu 2-1, după prelungiri. La capătul celor 90 de minute regulamentare scorul a fost 0-0, toate golurile fiind marcate în cele două reprize suplimentare de Hee-Chan Hwang (93) și Forsberg (120+1) pentru RB Leipzig, respectiv Bittencourt (105+1) pentru Werder.

ADVERTISEMENT

În finală, RB leipzig va juca împotriva învingătoarei dintre Borussia Dortmund și Kiel, meciul urmând a se juca sâmbătă, 1 mai, pe terenul primei formații.


Claudio Lotito, președintele lui Lazio, a fost suspendat 12 luni pentru că a ascuns cazurile de COVID-19 din lot

UPDATE, 30 aprilie, ora 17:58 / Claudio Lotito, președintele lui Lazio, a fost suspendat 12 luni și amendat cu 200.000 de euro de Curtea de Apel a Federației Italiene de Fotbal pentru că a încălcat protocolul sanitar impus în pandemia de COVID-19. Inițial, Lotito fusese suspendat doar 7 luni și amendat cu 150.000 de euro de Tribunalul Federal, dar a făcut recurs iar acum pedeapsa i-a fost majorată.

Decizia a fost luată ca urmare a faptului că Lazio a ascuns numeroasele cazuri de COVID-19 din lot înaintea partidelor cu FC Bruges și Zenit din grupele Ligii Campionilor, disputate în toamna lui 2020. În plus, înaintea meciului cu AC Torino nu au fost trimiși în izolare jucătorii Immobile, Leiva și Strakosha, depistați pozitiv la testele comandate de UEFA, iar la jocul cu Juventus a fost inclus în lot Anderson, un alt fotbalist care era infectat cu noul coronavirus.


Refacere cu zâmbetul pe buze la U Craiova

UPDATE, 30 aprilie, ora 12:52 / Jucătorii echipei Universitatea Craiova care au evoluat în partida cu FCSB au avut parte de o refacere inedită a doua zi după întâlnire.

Elevii lui Marinos Ouzounidis au mers la bazin și s-au jucat cu minge de volei. Pentru olteni urmează partida din deplasare cu Academica Clinceni, din etapa a cincea a play-off-ului.

știri de ultimă oră


Când joacă CFR Cluj, FCSB și Craiova în etapa a 7-a

UPDATE, 30 aprilie, ora 10:22 / LPF a anunţat programul etapei a 7-a din play-off şi play-out, iar meciurile pentru titlu se vor juca duminică, 9 mai, și luni, 10 mai.

Sâmbătă, 8 mai

  • Ora 13:30 Gaz Metan Mediaș – Astra Giurgiu
  • Ora 21:15 Dinamo – FC Hermannstadt

Duminică, 9 mai

  • Ora 14:00 UTA Arad –  Poli Iași
  • Ora 16;30 FC Viitorul – FC Argeș
  • Ora 19:00 Universitatea Craiova – FC Botoșani

Luni, 10 mai

  • Ora 16:45 FC Voluntari – Chindia Târgoviște
  • Ora 19:00 CFR Cluj – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
  • Ora 21:30 FCSB – Academica Clinceni

Filippo Mondelli, fost campion mondial la canotaj, a încetat din viaţă

UPDATE, 30 aprilie, ora 08:06 / Italianul Filippo Mondelli, campion mondial la canotaj în 2018, a încetat din viaţă la doar 26 de ani din cauza unui cancer osos.

”Sportul italian este în stare de şoc, plânge trecerea prematură în nefiinţă a lui Filippo Mondelli, la vârsta de 26 de ani, după o luptă lungă cu o maladie a oaselor”, se arată într-un comunicat al CONI.

Alături de Andrea Panizza, Luca Rambaldi şi Giacomo Gentili, Mondelli obţinuse calificarea Italiei la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportivul a fost diagnosticat în urmă cu un an cu osteosarcom la piciorul stâng.


Barcelona, încă un pas greșit în lupta pentru titlu. A fost învinsă acasă de Granada

Update, 29 aprilie, ora 22:30 / Barcelona s-a împiedicat din nou în lupta pentru titlu. Trupa lui Ronald Koeman a fost învinsă pe teren propriu de Granada, scor 1-2, și a ratat șansa să se instaleze pe primul loc în clasament.

Asta deși Messi a deschis scorul, după o pasă de geniu trimisă în careu de Griezmann. O eroare în defensivă i-a permis, însă, lui Machis să-l învingă pe Ter Stegen și să restabilească egalitatea, ca mai apoi oaspeții să producă surpriza prin Molina, care a reluat cu capul în plasă centrarea lui Marin.

Cu această victorie, Granada se apropie  la doar patru puncte de Villarreal, ocupanta ultimului loc care permite participarea în viitoarea ediție a cupelor europene. Acest scor menține formația blaugrana pe locul trei, la egalitate cu Real Madrid (71 de puncte) și două lungimi în spatele liderului Atletico Madrid.


Președintele Emmanuel Macron a dat vestea pe care o așteptau suporterii

UPDATE, 29 aprilie, ora 20:58 / Stadioanele și aenele sportive din Franța își redeschid porțile, a anunțat președintele Emmanuel Macron. Conform Agerpres, Macron va prezenta vineri calendarul de relaxare a restricţiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Începând cu 9 iunie, stadioanele şi sălile de sport din Hexagon vor putea primi până la 5.000 de persoane, cu condiţia ca acestea să poată prezenta un test negativ sau un certificat de imunitate.


Dani Carvajal, out pentru 3 săptămâni

UPDATE, 29 aprilie, ora 16:19 / Fundașul dreapta al echipei Real Madrid, Dani Carvajal, s-a accidentat în meciul tur cu Chelsea Londra, din semifinalele Champions League, și are șanse mari să nu mai joace în acest sezon.

Conform Marca, Carvajal a fost supus unor teste medicale şi i-a fost descoperită o leziune musculară care îl va ține departe de teren trei săptămâni. Acest lucru înseamnă că el nu va mai putea juca în ultimele etape din La Liga și mai poate prinde doar finala Champions League, în cazul în care ”galacticii” se califică.


Jesse Marsch, antrenorul echipei RB Leipzig din sezonul viitor

UPDATE, 29 aprilie, ora 13:22 / RB Leipzig a anunţat că americanul Jesse Marsch, actualul tehnician al RB Salzburg, va deveni antrenorul echipei germane în locul lui Julian Nagelsmann, din sezonul 2021-2022.

”Jesse Marsch a fost alături de grupul de fotbal Red Bull de şase ani şi a făcut o treabă incredibilă în toate rolurile până acum”, a declarat Oliver Mintzlaff, CEO al RB Leipzig, conform L’Equipe.

În vârstă de 47 de ani, Jesse March este un produs pur al sferei de influenţă Red Bull. După ce şi-a început cariera de principal pe banca echipei Montreal Impact, el a ajuns rapid la New York Red Bulls. A stat acolo patru sezoane, din 2015 până în 2018.

Americanul a sosit apoi în Europa, ca secund la Leipzig, post pe care a rămas un an, înainte de a deveni antrenor principal al RB Salzburg, în 2019, echipă cu care este aproape de al doilea titlu la rând.


Louis Munteanu a câștigat Cupa Italiei Primavera

UPDATE, 29 aprilie, ora 10:36 / Atacantul Louis Munteanu a câștigat Cupa Italiei Primavera, după ce Fiorentina a învins, în finală, Lazio, cu scorul de 2-1. Golurile învingătorilor au fost marcate de Spalutto (8, 33), în timp pentru laziali a înscris Bertini (57).

Jucătorul român în vârstă de 18 ani, transferat acum un an de la Viitorul, a evoluat tot meciul și se află la primul trofeu cucerit după sosirea în Italia.


Marele Premiu de Formula 1 al Canadei, înlocuit de MP al Turciei

UPDATE, 29 aprilie, ora 09:02 / Marele Premiu al Canadei, programat între 11 şi 13 iunie, a fost anulat pentru al doilea an consecutiv, din cauza pandemiei de coronavirus, iar locul său în calendar a fost luat de Marele Premiu al Turciei, ce va avea loc pe circuitul Istanbul Park.

”Din cauza restricţiilor de călătorie internaţională în vigoare în Canada, a devenit imposibil ca Formula 1 să intre în ţară fără o carantină obligatorie de 14 zile. Suntem recunoscători pentru eforturile promotorului şi ale autorităţilor din Canada, Quebec şi Montreal în ultimele săptămâni pentru a încerca să ţină cursa.

Vom colabora cu promotorul pentru a ne asigura că persoanele cu bilete pentru cursele din 2020 şi 2021 îşi primesc opţiunile de rambursare sau îşi pot transfera biletele la cursa de anul viitor şi aşteptăm cu nerăbdare să concurăm în Canada, în 2022”, a anunţat deţinătorul drepturilor comericale ale F1, conform motorsport.com.

În acelaşi timp, F1 a anunţat că a fost stabilită o prelungire a contractului cu doi ani cu promotorii din Montreal pentru Marele Premiu al Canadei, care se va desfăşura până în 2031, acordul anterior expirând în 2029.

Turcia a fost şi anul trecut o soluţie de avarie, în condiţiile în care numeroase Grand Prix-uri au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus. Istanbul Park revenea în Marele Circ în 2020 după nouă ani de absenţă.

”Deşi este dezamăgitor că nu putem fi în Canada în acest sezon, suntem încântaţi să confirmăm că Turcia va găzdui un Grand Prix în 2021 după o cursă uimitoare, sezonul trecut”, a declarat CEO-ul F1, Stefano Domenicali.


România, eșec dur cu Suedia în preliminariile Euro de handbal

UPDATE, 28 aprilie, ora 21:52 / Echipa națională masculină de handbal a României a pierdut categoric meciul cu Suedia, scor 23-31, în calificările pentru Europeanul de anul viitor găzduit de Slovacia și Ungaria. Vicecampioana lumii i-a luat tare pe ”tricolori” și la pauză avea deja un avantaj confortabil, scor 14-7.

Selecționerul Rareș Fortuneanu nu a găsit nicio soluție să oprească iureșul ofensiv al nordicilor care s-au distanțat lejer pe tabela de scor, aproape după fiecare atac. Humet și Asoltanei (câte 6 goluri), Buzle și Căbuț (câte 3), Rotaru (2), Negru, Gavriloaia și Dumitriu (câte 1 gol), au fost marcatorii României, în meciul găzduit de Sala Transilvania din Sibiu.

România este a treia în grupa a 8-a de claificare, cu 3 puncte, la fel ca și Kosovo, dar cu un meci în plus disputat. Lider autoritar este Suedia cu maximum de puncte (8).


FC Argeș a beneficiat de o excepție făcută de UEFA și a obținut licența pentru cupele europene

UPDATE, 28 aprilie, ora 11:14 / FC Argeș a beneficiat de o excepție făcută de UEFA și a obținut licența pentru cupele europene. Astfel, gruparea piteșteană ar putea evolua în sezonul viitor al Conference League dacă va câștiga barajul cu echipa clasată pe locul 3 sau 4 în play-off-ul Ligii 1.

„Procesul de licenţiere a început odată cu startul noului sezon de Liga I. Nu a fost o muncă uşoară, însă nu am avut emoţii că nu putem îndeplini cele cinci criterii obligatorii pentru obţinerea licenţei pentru Liga I. În paralel cu licenţa pentru Liga 1 am depus documentaţia şi pentru obţinerea licenţei UEFA pentru a putea juca în cupele europene în sezonul viitor.

Alb-violeţii vor putea juca în competiţiile europene
FC Argeş a primit licenţa UEFA!

FC Argeş a primit o veste foarte…

Publicată de Fotbal Club Arges Pitesti pe Miercuri, 28 aprilie 2021

Au fost ceva emoţii întrucât trebuia să avem trei ani de participare în Liga I pentru acordarea acestei licenţe. UEFA a admis această excepţie de la regulă şi ne-a acordat dreptul de participare în competiţiile europene. Rezultatele de până acum ne dau speranţe că putem prinde o cupă europeană şi din play-out.

A fost o muncă în echipă pentru obţinerea acestei licenţe şi pot spune că am avut o colaborare foarte bună cu colegii de la celelalte departamente cărora vreau să le mulţumesc pe această cale”, au declarat oficialii clubului FC Argeș.


Novak Djokovic s-a retras de la Madrid

UPDATE, 28 aprilie, ora 09:37 / Novak Djokovic, numărul 1 în clasamentul ATP, a decis să se retragă de la la turneul de la Madrid, programat să înceapă în această săptămână. Sârbul era principalul favorit al turneului patronat de Ion Țiriac, iar odată cu renunțarea sa acest statut i-a revenit lui Rafael Nadal. Djokovic a câștigat ultima ediție a Mastersului din capitala Spaniei, cea din 2019, și va pierde astfel 500 de puncte în clasament.


Floyd Mayweather va boxa cu Logan Paul pe 6 iunie

UPDATE, 28 aprilie, ora 08:16 / De acum este oficial: meciul de box dintre Floyd Mayweather și youtuber-ul Logan Paul se va disputa pe 6 iunie, în Miami. Anunțul a fost făcut chiar de Mayweather, pe contul personal de Instagram. Partida trebuia să aibă loc inițial în februarie, însă a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Floyd Mayweather (@floydmayweather)

Fiind vorba despre un meci demonstrati,v este foarte posibil ca și regulile să fie puțin diferite față de cele ale unei întâlniri obișnuite.

„Anul acesta mă voi concentra pe mai multe meciuri demonstrative, iar primul va fi cel cu Logan Paul. Apoi, dacă Jake Paul va trece de viitorul său adversar, Ben Askren, atunci voi avea un meci demonstrativ și cu el.

Am auzit de asemenea că și 50 Cent vrea să se bată cu mine, dar spune că sunt prea mic. Dacă vrea să ne duelăm la finalul anului, putem face un demonstrativ atunci. Nu-mi pasă de nicio categorie cu nici unul dintre tipii ăștia. Frații Paul vor face o grămadă de bani de pe urma acestor evenimente, dar cu 50 Cent trebuie să fie un meci în care învingătorul ia tot”, a declarat Floyd Mayweather.


Christian Pulisic, primul fotbalist american care marchează în semifinală de Champions League

UPDATE, 27 aprilie, ora 23:37 / Christian Pulisic a deschis scorul în semifinala de Liga Campionilor dintre Real Madrid şi Chelsea, în minutul 14, după o lansare în adâncime a lui Rudiger. Astfel, mijlocaşul londonezilor a devenit primul fotbalist din SUA care înscrie într-o semifinală de Champions League.

Cu această reuşită, Pulisic a ajuns la cota 5 în cea mai importantă competiţie intercluburi, fiind cel mai prolific american. E urmat de DaMarcus Beasley (4 goluri), Fabian Johnson, Jermaine Jones şi Weston McKennie (toţi trei câte două reuşite).


Boxer de 19 ani, mort după un K.O. la Mondiale

UPDATE, 27 aprilie, ora 23:27 / Rashed Al-Swaisat, boxer iordanian de 19 ani, a decedat în în cursul zilei de 27 aprilie, la 11 zile după ce a încasat un KO la Mondialele de Tineret, pe 16 aprilie, la Kielce, Polonia.

Rashed Al-Swaisat a luptat cu estonianul Anton Vinogradov într-un meci dur, în care a încasat foarte multe lovituri puternice. În runda a treia, a fost trimis la podea şi şi-a pierdut cunoştinţa. A fost transportat rapid la spital unde, după 11 zile de comă şi o operaţie dificilă pe creier, a decedat.


România, întâlnire de gală cu Scoția la rugby

UPDATE, 27 aprilie, ora 22:57 / Naţionala de rugby a României va întâlni reprezentativa Scoției, în luna iulie, în primul meci-test World Rugby pe care îl va disputa în acest an.

Este pentru prima dată în ultimii 15 ani când ”Stejarii” dispută un meci test împotriva unei echipe din Turneul celor 6, ultima partidă având loc tot cu Scoţia, în 2006. Cele două formaţii s-au întâlnit şi în cadrul Cupelor Mondiale din 2007 şi 2011.

Conform frr.ro, meciul va avea loc la 10 iulie, la Bucureşti, stadionul pe care se va disputa, precum şi ora de începere a partidei urmează să fie stabilite zilele următoare. Scoţia ocupă locul 8 în clasamentul mondial, terminând ediţia din acest an a Turneului celor 6 Naţiuni pe locul 4, cu trei victorii în faţa Angliei, 11-6, a Franţei, 27-23, pe Stade de France şi a Italiei, 52-10.

”Vom disputa, în iulie, o serie de partide extrem de importante pentru pregătirea tinerei generaţii pe care o avem la echipa naţională acum, meciuri cu adversari din Tier 1 care vin ca urmare a rezultatelor pozitive avute de România în acest an. Partida cu Scoţia este de departe cel mai important meci test din ultimii 10 ani”, a declarat Alin Petrache, preşedintele FRR.


Rapid, învinsă de Minaur Baia Mare

UPDATE, 27 aprilie, ora 22:04 / Echipa de handbal feminin Minaur Baia Mare a învins formația Rapid București, scor 25-21, în etapa a doua a returului din Liga Florilor.

În urma acestui succes, băimărencele se mențin pe locul secund în clasament, cu 43 de puncte, trei mai puține față de liderul CSM București, care a trecut de Activ Prahova Ploiești, scor 32-17.

Pe ultima treaptă a podiumului se află SCM Râmnicu Vâlcea, cu 42 de puncte, după ce a învins CSM Slatina, scor 35-25.


Calcan a plecat de la Poli Iași după scandalul cu Nicolo Napoli

UPDATE, 27 aprilie, ora 19:27 / Clubul Poli Iași a anunțat pe site-ul oficial că a reziliat de comun acord contractul cu mijlocașul Andreias Calcan și cu preparatorul fizic Riccardo Proietti, la cererea celor doi.

Calcan a declarat zilele trecute că nu va mai rămâne la Iași, după ce a fost jignit de antrenorul Nicolo Napoli în timpul partidei cu FC Voluntari.


Irina Begu, victoria în calificări la WTA Madrid

UPDATE, 27 aprilie, ora 18:05 / Jucătoarea Irina Begu, locul 75 WTA, a acces în ultimul tur al calificărilor la Mutua Madrid Open, turneul organizat de Ion Țiriac.

Begu, cap de serie numărul 14, a învins-o, în runda inaugurală, pe rusoaica Anna Kalinskaya, locul 104 WTA, scor 4-6, 7-6 (4), 6-0, după două ore și 21 de minute. Pentru un loc pe tabloul principal, Begu o va întâlni pe elvețianca Stefanie Voegele, locul 127 WTA.


Handbalista olandeză Yvette Broch a semnat cu CSM Bucureşti

UPDATE, 27 aprilie, ora 15:43 / CSM Bucureşti a anunţat pe site-ul oficial transferul pivotului olandez Yvette Broch, care a semnat un contract cu gruparea din Capitală pentru următoarele două sezoane.

Născută la Monster, oraş situat în provincia Zuid-Holland, în 23 decembrie 1990, Yvette Broch are un palmares impresionant şi este considerată una dintre cele mai bune jucătoare pe postul său din lume.

Yvette Broch a debutat în handbalul olandez la HV Quintus, echipă din oraşul Kwintsheul. După doi ani a urmat transferul la VOC Amsterdam, pentru care a evoluat timp de un sezon. Tot un sezon a jucat pentru formaţia spaniolă Balonmano Alcobendas, după care a plecat la Metz Handball.

În cei patru ani petrecuţi la Metz, Yvette Broch a cucerit două titluri de campioană (2013, 2014), dar şi titlul de cel mai bun pivot al sezonului 2014-2015, când gruparea franceză a încheiat competiţia internă pe locul secund.

În 2015 a semnat cu Gyori Audi ETO KC, în tricoul căreia Yvette Broch a câştigat trei titluri şi două Cupe ale Ungariei, precum şi două Ligi ale Campionilor. Yvette s-a aflat în lotul campioanei Ungariei la triumful echipei CSM Bucureşti din sezonul 2015-2016 al EHF Champions League.

După despărţirea de Gyor, pivotul olandez a luat o pauză competiţională, apoi s-a întors la Metz, de unde a venit la CSM Bucureşti! Yvette Broch are de asemenea în CV un loc secund în sezonul 4 al cunoscutului concurs Holland’s Next Top Model!

Cu naţionala Olandei, Yvette Broch are trei medalii importante: medalie de argint la Campionatul Mondial din 2015 (Denmarca), medalie de bronz la Campionatul Mondial din 2017 (Germania) și medalie de argint la Campionatul European din 2016 (Suedia).


Julian Nagelsmann, noul antrenor al lui Bayern Munchen. Câţi bani au plătit bavarezi

UPDATE, 27 aprilie, ora 11:50 / Bayern Munchen a anunţat că Julian Nagelsmann va fi noul antrenor al bavarezilor. Tehnicianul de 33 de ani a semnat un contract pe cinci ani şi va prelua echipa de pe 1 iulie 2021. Înainte să preia campioana Germaniei, fostul fundaş central le-a pregătit pe Hoffenheim şi pe RB Leipzig.

Bayern Munchen a plătit 25.000.000 de euro pentru a-l aduce pe Julian Nagelsmann, sumă primită de RB Leipzig. Cu ocazia numirii noului antrenor, bavarezii au anunţat că Hansi Flick va părăsi campioana Germaniei la finalul sezonului.


Keylor Navas, încă un sezon la PSG

UPDATE, 26 aprilie, ora 22:27 / Gruparea Paris Saint-Germain a anunţat pe site-ul oficial prelungirea contractului portarului Keylor Navas pentru încă un sezon, până în vara anului 2024.

”Suntem încântați să prelungim contractul lui Keylor Navas. Este cel mai mare portar din lume, inspiră o mare încredere în echipă și fanii noștri îl iubesc. Va fi un jucător decisiv în marile meciuri de la sfârșitul sezonului și în anii următori”, a declarat Nasser Al-Khelaifi.

Internaționalul din Costa Rica în vârstă de 34 de ani a venit la PSG în 2019, de la Real Madrid.


Ronaldo i-au luat iubitei o vilă la Madrid

UPDATE, 26 aprilie, ora 21:39 / Starul echipei Juventus Torino, Cristiano Ronaldo, i-a făcut cadou iubitei sale, Georgina Rodriguez, o vilă de lux la Madrid, pentru care a plătit 2,5 milioane de euro.

Conform Tuttosport, casa va fi trecută pe numele Georginei, dar cei doi nu vor locui acolo, aceasta fiind doar o ivestiție de viitor a lui Ronaldo pentru partenera sa.


Begu, Bogdan și Cristian, în calificări la WTA Madrid

UPDATE, 26 aprilie, ora 20:42 / Jucătoarele Irina Begu (locul 75 WTA), Ana Bogdan (locul 102 WTA) și Jaqueline Cristian (locul 147 WTA) vor evolua în calificări la Mutua Madrid Open, turneu organizat de Ion Țiriac.

Begu, cap de serie numărul 14, o va întâlni, în primul tur pe rusoaica Anna Kalinskaya, locul 104 WTA. Bogdan va da piept cu cehoiaca Katerina Siniakova, a opta favorită a calificărilor și locul 67 WTA, iar Cristian, beneficiară a unui wild card, va evolua cu taiwaneza Su-Wei Hsieh, cap de serie numărul 6 și locul 65 WTA.


Mirel Rădoi și Adrian Mutu și-au luat licența UEFA Pro

UPDATE, 26 aprilie, ora 19:09 / Mirel Rădoi și Adrian Mutu și-au luat licența UEFA Pro alături de alți 16 colegi, festivitatea fiind desfășurată pe Arena Națională, cu respectarea măsurilor de protecția anti-COVID-19.

Cei 18 absolvenți ai licenței UEFA PRO sunt: Laszlo Balint, Florin Bratu, Octavian Chihaia, Nicolae Constantin, Nicolae Croitoru, Costin Curelea, Răzvan Erimia, Irina Giurgiu, Dorin Goian, Nicolae Grigore, Marius Măldărășanu, Adrian Mutu, Valentin Negru, Mirel Rădoi, Daniel Sima, Valentin Suciu, Dinu Todoran, Cristian Todea.


Thomas Neubert, suspendat o lună în Liga 1

UPDATE, 26 aprilie, ora 16:58 / Preparatorul fizic al echipei FCSB, Thomas Neubert, a fost suspendat de Comisia de Disciplină a FRF pentru o lună și a primit o amendă de 720 de lei, după ce a fost eliminat în partida pierdută cu Sepsi OSK.

În schimb, fundașul Valentin Crețu, eliminat și el la finalul întâlnirii cu Sepsi, a fost citat pentru miercuri, 28 aprilie, privind abaterea consemnată de arbitrul jocului.

Antrenorul echipei Astra Giurgiu, Eugen Neagoe, a fost suspendat două jocuri şi o penalitate sportivă de 320 lei, după ce a fost trimis în tribune la meciul cu FC Argeş, în timp ce dinamovistul Andrei Blejdea, eliminat la meciul cu Gaz Metan, a fost suspendat un joc şi a primit o amendă de 740 lei.


Ion Țiriac i-a dat wild card Soranei Cîrstea

UPDATE, 26 aprilie, ora 16:54 / La o zi după ce a câștigat titlul la WTA Istanbul, Sorana Cîrstea a mai primit o veste bună, ea urmând să poată evolua și la Mutua Madrid Open fiind una dintre beneficiarele de wild card.

Va fi cea de-a zecea apariție a Soranei Cîrstea la turneul din capitala Spaniei. În 2016 și în 2017, Cîrstea, care a urcat până pe locul 59 WTA, a ajuns până în sferturi la Madrid.

Turneul WTA 1000 de la Madrid se va desfășura în perioada 29 aprilie – 8 mai. Ediția nu a avut loc în 2020, din cauza pandemiei de coronavirus. Campioana en-titre este Kiki Bertens, cea care în 2019 a învins-o în finală pe Simona Halep.


MAE şi COSR au semnat Protocolul privind participarea României la Jocurile Olimpice

UPDATE, 26 aprilie, ora 16:52 / Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu şi preşedintele COSR, Mihai Covaliu, au semnat Protocolul de colaborare între MAE şi COSR privind participarea României la Jocurile Olimpice.

Mihai Covaliu, preşedintele COSR, a mulţumit pentru deschiderea Ministerului Afacerilor Externe în sprijinirea fenomenului olimpic şi a evidenţiat foarte buna colaborare cu misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în pregătirea acţiunilor la care participă loturile olimpice.

A informat, totodată, că până în prezent s-au calificat la Olimpiada de la Tokyo 63 de sportivi români. De asemenea, a prezentat stadiul pregătirilor pentru ”Casa ospitalităţii române”, care va funcţiona inclusiv cu sprijinul MAE, în cadrul Ambasadei României la Tokyo, şi care va reprezenta un instrument important de diplomaţie publică şi culturală.

ADVERTISEMENT