Sport

Thomas Ryde, atac la Gheorghe Tadici: „Liderul clanului corupt. Handbalul românesc ar trebui să fie rușinat”

16.12.2020 | 18:51
Thomas Ryde atac la Gheorghe Tadici Liderul clanului corupt Handbalul romanesc ar trebui sa fie rusinat
ADVERTISEMENT

Fostul selecționer Thomas Ryde a lansat un atac extrem de dur la adresa celor care conduc handbalul românesc, în frunte cu Gheorghe Tadici, pe care îl supranumește „liderul clanului corupt”. Tadici este acuzat că l-a executat pe suedez de la cârma echipei naționale de handbal fete.

În sprijinul antrenorului Thomas Ryde a venit și Per Johansson, fostul antrenor al lui CSM București, care a fost și el extrem de dezamăgit de rezultatele României la Campionatul European din Danemarca, unde am terminat pe locul 12 din 16 echipe.

ADVERTISEMENT

Același Per Johansson i-a cerut demisia lui Bogdan Burcea într-o postare pe Facebook, la care Thomas Ryde a comentat și adus acuze extrem de grave lui Gheorghe Tadici.

Thomas Ryde, în război deschis cu Gheorghe Tadici: „Clanul a subminat FRH”

Tot acest scandal a plecat de la postarea lui Per Johansson, care a distribuit un articol semnat al Gazetei Sporturilor, în care i se cerea demisia actualului antrenor al echipei naționale a României. Ulterior, Thomas Ryde a publicat și el pe pagina sa un articol din adevarul.ro, în care același Gheorghe Tadici îi ia apărarea lui Bogdan Burcea și pune vina pentru rezultatele dezamăgitoare de la Campionatul European pe umerii Cristinei Neagu.

ADVERTISEMENT

Thomas Ryde îl numește explicit pe Tadici drept „liderul clanului care subminează handbalul feminin românesc” și dezvăluie faptul că la lotul României se folosesc metode învechite care n-au nicio legătură cu handbalul modern: „Interesant este că liderul clanului are mereu ocazia să vorbească, după aceea, ca un înțelept. Adevărul e însă unul singur: clanul a subminat FRH”.

Antrenorul suedez își continuă tirul de acuze și îi acuză de amatorism cras pe cei care se ocupă de destinele naționalei de handbal feminin și în același timp îi ia apărarea Cristinei Neagu: „Gândiți-vă la următorul lucru, mergi la un Campionat European fără un plan de joc pentru apărare și atac, fără video și pregătire pentru jocuri, fără roluri clare în echipă. Cristina Neagu are întreaga povară pe umeri. Este prea mult! Plimbarea în deșertul inconștient continuă de la acei lideri”.

ADVERTISEMENT

Thomas Ryde nu este deloc suprins de faptul că România a înregistrat cel mai slab parcus din istorie la un European

Thomas Ryde se aștepta la această prestație palidă a României la Campionatul European și prevede un viitor sumbru handbalului românesc cu acești oameni la cârmă: „Nu există niciun sistem bazat pe viziune și obiective. Nu există nicio structură cu rol de comitet de elită și planuri de antrenament. Multe jucătoare talentate vor intra în acest sistem corupt, condus de clan.

Ăsta e adevărul, fără prostii legate de bani și de alte lucruri. Într-o zi trebuie să plătești factura pentru incompetență și îmi pare rău să o spun, era evident ce avea să se întâmple la acest campionat”.

ADVERTISEMENT

Per Johansson nu a uitat niciodată felul josnic în care a fost îndepărtat conaționalul său Thomas Ryde de la conducerea echipei naționale de handbal feminin, iar după înfrângerea rușinoasă cu Olanda, a lăsat frâu liber acuzelor: „În ceea ce privește acești antrenori… imediat după ce ies din România, când nu mai au corupția în spate, sunt prinși cu pantalonii în vine! Handbalul românesc ar trebui să fie rușinat să aibă lider un membru al unui clan”, a scris suedezul pe rețele de socializare.

  • 25 de jucătoare de alte naționalități joacă în campionatul României de handbal feminin
ADVERTISEMENT