Fotbal international

Thomas Tuchel, dat afară de PSG! Anunțul oficial al francezilor

29.12.2020 | 11:22
Thomas Tuchel dat afara de PSG Anuntul oficial al francezilor
ADVERTISEMENT

Antrenorul german Thomas Tuchel a fost demis de la PSG, anunță presa internațională. Parizienii sunt așteptați să emită un curând un comunicat oficial, iar înlocuitor va fi Pochettino.

Nu se știe ce planuri are gruparea de pe Parc des Princes pentru a-l înlocui pe neamțul care a dus-o până în finala UCL în sezonul precedent.

ADVERTISEMENT

Conducerea lui PSG a considerat că Tuchel nu este omul potrivit pentru a-i face pe Neymar și Mbappe să cucerească mult-doritul trofeu UCL.


UPDATE, 29 decembrie, ora 11:23 / Clubul Paris Saint-Germain a oficializat plecarea antrenorului german Thomas Tuchel printr-un comunicat postat pe site-ul oficial.

ADVERTISEMENT

”Aș dori să-i mulțumesc lui Thomas Tuchel și personalului său pentru tot ce au dat clubului. Thomas a pus multă energie și pasiune în munca sa și, bineînțeles, ne vom aminti de momentele bune pe care le-am împărtășit împreună. Îi urez tot binele pentru viitor”, a declarat Nasser Al-Khelaifi, președintele lui PSG.


UPDATE, 25 decembrie, 11:35 / Kylian Mbappe a reacționat la știrea demiterii lui Thomas Tuchel și a publicat un mesaj pe Instagram, adresat fostului său antrenor: „Din nefericire, astea-s regulile fotbalului. Nimeni nu va uita vreodată perioada pe care ați petrecut-o aici. Ați scris câteva pagini bune din istoria acestui club și eu vă mulțumesc, domnule antrenor”, a scris Mbappe, care le-a mulțumit și celorlalți membri din staff-ul neamțului.

ADVERTISEMENT
Sursa foto: Instagram
Sursa foto: Instagram

UPDATE, 24 decembrie, 13:50 / Inevitabila numire a lui Pochettino la PSG ar putea atrage și un transfer de marcă pentru gruparea de pe Parc des Princes. Argentinianul care a ajuns în finala UCL cu Tottenham în 2019 ar vrea să îl aducă pe Christian Eriksen, cel despre care conducerea lui Inter Milano a declarat oficial că nu va mai rămâne la echipă din ianuarie. Mauricio Pochettino și Christian Eriksen au avut o colaborare excelentă la Londra și ambii ar fi încântați să lucreze din nou împreună.


Știre inițială, 24 decembrie, ora 12:56

Thomas Tuchel, dat afară de PSG. Vine Pochettino!

Deși PSG este la doar un punct în spatele liderului din Ligue 1, Olympique Lyon, conducerea de pe Parc des Princes nu a mai avut răbdare cu neamțul Thomas Tuchel și a decis să îl concedieze chiar în Ajunul Crăciunului! Tuchel a reușit să o ducă pe PSG până în finala Ligii Campionilor în sezonul precedent.

ADVERTISEMENT

Visul conducerii lui PSG este acela de a cuceri trofeul UCL, iar Tuchel nu este considerat a fi omul potrivit pentru a provoca îndeplinirea acestei dorințe. Astfel, francezii au decis să facă o schimbare acum, pentru a-i da suficient timp noului antrenor să pregătească dubla cu FC Barcelona din optimile Ligii Campionilor.

„Thomas Tuchel a fost concediat de conducerea lui PSG, informația este confirmată. S-a terminat totul pentru Tuchel, iar un nou manager va veni la club. Anunțul oficial este pe cale să fie făcut”, a anunțat reputatul jurnalist Fabrizio Romano pe Twitter.

Și alte surse din presa internațională au prezentat informația, în frunte cu Bild și Sky Germania, publicații surprinse de modul în care francezii au decis să îl înlăture pe compatriotul lor. Tuchel câștigase ultimul meci din campionat, scor 4-0 cu Strasbourg, și era în grafic pentru atingerea tuturor obiectivelor din aceset sezon.

Jurnaliștii francezi anunță că înlocuitorul lui Tuchel a fost deja ales, iar acesta va fi Mauricio Pochettino. Argentinianul a jucat pentru PSG în trecut și a avut o carieră de succes ca manager la Southampton și Tottenham. El i-a dus pe londonezi până în finala Ligii din 2019, pierdută cu 0-2 contra lui Liverpool. Pochettino va semna cu PSG în următoarele ore, după ce Leonardo a negociat deja cu avocații săi termenii înțelegerii.

 

ADVERTISEMENT