Sport

Thomas Tuchel, uimit înaintea noului sezon din Premier League: “Nu am crezut niciodată că voi rămâne mai mult decât Abramovici la Chelsea”

Thomas Tuchel nu acceptă ideea că Chelsea ar fi un club în tranziție. Managerul german nu vrea să se folosească de acest lucru ca o scuză în cazul unor rezultate nefavorabile.
17.07.2022 | 10:22
Thomas Tuchel uimit inaintea noului sezon din Premier League Nu am crezut niciodata ca voi ramane mai mult decat Abramovici la Chelsea
Thomas Tuchel este antrenorul lui Chelsea din ianuarie 2021. De atunci, germanul a cucerit trofeul Champions League în primul lui sezon și a condus clubul în două finale de Cupa Angliei, ambele pierdute. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Thomas Tuchel este singurul om din vechiul staff al lui Chelsea rămas încă în funcție după ce clubul de pe Stamford Bridge a trecut de sub patronajul lui Roman Abramovici sub tutela lui Todd Boehly. Asta după ce, rând pe rând, directorul Marina Granovskaia, președintele Bruce Buck și consilierul tehnic Petr Cech au plecat.

Lui Tuchel i se părea imposibil să reziste la Chelsea mai mult decât Abramovici

Managerul german în vârstă de 48 de ani a povestit într-un interviu acordat cotidianului britanic The Guardian că ultimele luni petrecute la Chelsea au fost cele mai intense din întreaga lui carieră. Punctul culminant a fost atins înaintea sfertului de finală din Cupa Angliei cu Middlesbrough, când unii dintre membrii delegației londonezilor au aflat că nu pot intra în camerele lor mai devreme de ora 12.

ADVERTISEMENT

“A fost o situație tare stranie pentru un club obișnuit cu un anumit nivel de organizare și suport care este absolut remarcabil în mod normal. Au fost unele momente nebune, dar a fost tare plăcut să vedem că ne putem adapta. Am jucat cărți sau ne-am uitat la un meci live împreună, așa că a fost drăguț să vedem că toți sunt pregătiți să se adapteze și să facă tot ce e mai bun”, a declarat Tuchel, care a fost într-o situație de continuă adaptare după izbucnirea războiului din Ucraina.

“Nu mi-aș fi imaginat vreodată că voi rămâne mai mult la club decât Roman, Marina și Petr. Era imposibil”a continuat Thomas Tuchel, care așteaptă și numirea unui nou director sportiv.

ADVERTISEMENT

“Era oribil să îl ai adversar pe Sterling”

“Nu este activitatea mea preferată pentru că pe termen lung trebuie să mă concentrez pe a antrena pentru că de aceea sunt aici. Dar pe moment, este nevoie de ajutorul meu și este necesar să ies în față și să îmi asum responsabilitatea. Totul s-a schimbat foarte mult după plecarea lui Petr pentru că era o figură omniprezentă, un model și un suport zilnic pe care nu l-am mai avut niciodată ca antrenor înainte. Era implicat în absolut totul la Cobham, în fiecare departament”, a mai spus germanul.

El a dezvăluit și motivele pentru care Raheem Sterling a fost prioritatea absolută de a-l înlocui pe Romelu Lukaku, revenit la Inter Milano sub formă de împrumut în această vară. Asta pentru că, după cum a declarat Thomas Tuchel, era “absolut oribil” să joci împotriva atacantului englez.

ADVERTISEMENT

Germanul a dezvăluit și felul în care decurge comunicarea cu noul său patron, Todd Boehly, în ceea ce privește transferurile: “Și el are jucătorii care îi plac lui, sunt și jucători care i se oferă și poate avea propria opinie, dar îmi cere părerea și este o discuție deschisă. Dar există un fel de listă. Niciodată nu a fost vorba să pui șase nume pe o hârtie și să spui: Adu-mi acești jucători sau plec. Niciodată nu am lucrat astfel. Dar pozițiile sunt clare, profilurile sunt clare și apoi, există unul, două sau trei nume pe listă, iar în perioadele de transferuri, nu mai durează mult până apare un al patrulea, un al cincilea sau al șaselea nume de pretutindeni.”

Vrea să câștige, deși poate Chelsea este în tranziție

Chelsea a cheltuit până acum aproape 85 de milioane de lire sterline pentru transferurile lui Raheem Sterling, de la Manchester City, și Kalidou Koulibaly, de la Napoli, iar Thomas Tuchel nu acceptă ideea că echipa lui ar fi în tranziție. “Nu vreau să folosesc asta pentru a pune totul în perspectivă. Vreau să fim pregătiți când vom juca cu Everton. Vreau să câștig și voi cere asta mie, echipei mele și jucătorilor mei. Echipa va fi puternică. Nu sunt pregătit să folosesc asta ca o scuză chiar dacă poate chiar este adevărat că suntem în tranziție. Cred că echipa se poate concentra pe ceea ce ne face puternici și să luăm totul pas cu pas ca să câștigăm meciuri.”

ADVERTISEMENT

Chelsea va debuta în noul sezon din Premier League pe 6 august în deplasarea de pe Goodison Park împotriva lui Everton.

ADVERTISEMENT
Tags: