Sport

Thomas Tuchel, imaginea fericirii după succesul din Liga Campionilor: ”Mă simt diferit”. Video

La un an distanță după ce a pierdut finala cu PSG, Thomas Tuchel a revenit în ultimul act și a reușit un succes istoric.
30.05.2021 | 01:18
Thomas Tuchel imaginea fericirii dupa succesul din Liga Campionilor Ma simt diferit Video
ADVERTISEMENT

Londonezii s-au impus cu 1-0 prin golul reușit înainte de pauză de Kai Havertz și au cucerit al doilea trofeu de Champions League din istorie, după cel din 2012.

Pentru succesul de pe Estadio Dragao din Porto, Chelsea va fi recompensată cu 19 milioane de euro, în timp ce City va încasa cu patru milioane mai puțin.

ADVERTISEMENT

Succesul din Liga Campionilor prin ochii lui Thomas Tuchel

La finalul întâlnirii, Thomas Tuchel a explodat de bucurie pentru primul său succes în Liga Campionilor și a făcut un adevărat spectacol pe gazonul arenei din Porto.

Tehnicianul neamț a fost surprins de fotografi cum se îmbrățișa de fericire cu fundașul brazilian Thiago Silva, după ce în sezonul precedent cei doi erau dezamăgiție de eșecul cu PSG în finala cu Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

Thomas Tuchel succes Liga CampionilorThomas Tuchel succes Liga Campionilor

Tuchel nu a ezitat să fugă imediat către trofeul Ligii campionilor și să-l sărute, același lucru făcându-l apoi cu soția sa care a coborât pe gazon alături de cei doi copii ai lor.

Thomas Tuchel succes Liga Campionilor

Tuchel a explicat unde s-a făcut diferența

Antrenorul lui Chelsea a părut că își pierde cuvintele la interviul de după finala câștigată cu Manchester City și a dezvăluit că a simțit că va pune mâna pe trofeu în acest an: ”Să împărtășesc aceste momente cu toată lumea e incredibil. Am reușit. Wow. Nu știu cum să mă simt. Mă simt recunoscător că am ajuns la a doua finală de Champions League. Mă simt diferit. Am fost…

ADVERTISEMENT

Am simțit că ne apropiem de trofeu. Este cel mai important meci din Europa şi l-am câştigat. Este incredibil. Sunt foarte mândru. Aveam încredere în acest grup, nu eram favoriţi, dar împreună orice este posibil.

Jucătorii au fost determinați să câștige acest trofeu. Am vrut să le punem probleme. Am încurajat pe toată lumea să intre, să aibă curaj și să lovim pe contraatac. A fost un joc dur, de bătaie, un joc fizic, dar jucătorii s-au ajutat reciproc”.

ADVERTISEMENT

Mount e în culmea fericirii

La rândul său, mijlocașul Mason Mount a dezvăluit că a izbucnit în plând după ultimul fluier și a mulțumit familiei: ”A fost un vis pentru mine să câștig un trofeu cu Chelsea. Am întâlnit adversari foarte dificili și am mers până la capăt.

E un moment atât de special. În acest moment, suntem cea mai bună echipă din lume și nimeni nu ne poate lua asta! Ce echipă e Manchester City, am văzut toți ce a reușit în Premier League. A fost un joc foarte greu, am marcat și apoi am reușit să ne apărăm.

Am pus totul la bătaie și am câștigat, e incredibil. Tatăl meu tocmai a coborât din tribune după meci, am izbucnit în plâns, mulțumesc familiei mele pentru tot”.

ADVERTISEMENT