Sport

THW Kiel – Dinamo 31-32, în returul play-off-ului din Liga Campionilor la handbal masculin. „Dulăii” părăsesc Europa cu fruntea sus

Dinamo a câștigat cu 32-31 returul cu THW Kiel din play-off-ul Ligii Campionilor la handbal masculin, dar părăsește competiția din cauza înfrângerii dure din tur.
29.03.2023 | 20:55
THW Kiel  Dinamo 3132 in returul playoffului din Liga Campionilor la handbal masculin Dulaii parasesc Europa cu fruntea sus
Victoria obținută de Dinamo în returul cu THW Kiel nu a fost suficientă pentru calificarea în sferturile de finală. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
29-03-2023
16:46

THW Kiel - Dinamo 31-32

Vezi aici cele mai importante faze.

FINAL: 31-32!!! Dinamo obține o victorie de senzație pe terenul lui Kiel, dar părăsește Liga Campionilor din cauza înfrângerii la 13 goluri diferență din meciul tur, de la București.

Min. 58: 29-29. Egalitate pe tabela de marcaj cu două minute înainte de finalul meciului.

Min. 55: 27-28. Mai sunt cinci minute din meci și Dinamo are un avans de un gol.

Min. 50: 25-26. Nici Dinamo nu se lasă mai prejos. Elevii lui Xavi Pascual practică un handbal de calitate și le pun mari probleme germanilor.

Min. 45: 24-22. Kiel revine mult mai motivată de la cabine și întoarce scorul pe tabelă în favoarea sa.

Min. 39: 19-19. Germanii apasă pe accelerație și reușesc să egaleze.

Min. 32: 16-18. „Dulăii” înscriu primul gol al reprizei secunde și au din nou avans de două goluri.

Min. 30: 16-17: Dinamo a făcut o primă repriză excelentă și intră la cabine cu un avantaj de un gol pe tabelă.

Min. 25: 12-13. „Dulăii” continuă să fie în avantaj cu 5 minute înainte de pauză.

Min. 21: 9-11. Dinamo joacă la nivel înalt și are un avantaj de două goluri pe tabelă.

Min. 14: 6-5. „Dulăii” lui Xavi Pascual joacă mult mai bine ca în tur și țin aproape de adversari.

Min. 10: 6-5. Dinamo ține aproape de adversara sa în prima parte a meciului.

Min. 4: 3-1. Germanii se desprind la două goluri încă din debutul partidei.

Min. 1: A început partida.

Meciul THW Kiel – Dinamo are loc miercuri, 29 martie, cu începere de la ora 19:45, în cadrul returului play-off-ului pentru calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal masculin. Va fi reprezentația de adio a „dulăilor” lui Xavier Pascual în Europa, după ce partida tur de la București a fost câștigată categoric de mașinăria germană cu scorul de 41-28.

Unde se joacă meciul THW Kiel – Dinamo, în returul play-off-ului din Liga Campionilor la handbal masculin

Întâlnirea THW Kiel – Dinamo se dispută miercuri, 29 martie, de la ora 19:45, în „Wunderino Arena” din orașul german, denumire pe care a căpătat-o în 2020 după ce a fost înlocuit sponsorul din perioada 2008-2020, Sparkassen. Capacitatea sălii este de 10.300 de locuri pentru meciurile de handbal și de 13.500 pentru concerte.

ADVERTISEMENT

Kiel este una dintre echipele cu cei mai mulți suporteri din handbalul german, e drept echipa oferindu-le de-a lungul anilor foarte multe satisfacții, atât pe plan intern cât și la nivel de Europa. La meciurile de acasă asistă cam de fiecare dată cel puțin 5.000 de spectatori, care crează o atmosferă electrizantă, fiind foarte vocali.

Cine transmite la TV partida THW Kiel – Dinamo

Partida THW Kiel – Dinamo se joacă miercuri, 29 martie, de la ora 19:45, în „Wunderino Arena” din Kiel, în returul play-off-ului Ligii Campionilor la handbal masculin. Ea va fi televizată de posturile Digi Sport 3, Orange Sport 3 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Xavier Pascual a recunoscut la finalul partidei tur că la acest moment Dinamo nu putea mai mai mult în fața unui adversar de asemenea calibru, care are mari șanse să intre în Final Four, deși în sferturi va da peste alt gigant, PSG. Tehnicianul iberic are contract cu Dinamo până în 2026 și și-a propus ca până la finalul acestei perioade să ajungă cel puțin o dată în Final Four.

Cine este THW Kiel, adversara lui Dinamo în play-off-ul Ligii Campionilor la handbal masculin

THW Kiel este cea mai titrată echipă din handbalul german și una dintre cele mai puternice din lume, având o vitrinâ plină de trofee interne și europene. Clubul e înființat în 1904 dar istoria sa începe din 1923, de atunci și până acum devenind de 22 de ori campioana Germaniei! Mai are în palmares 12 Cupe și 12 Supercupe ale Germaniei, 4 Ligi ale Campionilor și patru finale pierdute și patru succese în EHF Cup.

ADVERTISEMENT

Antrenorul echipei este cehul Filip Jicha, 40 de ani. Lotul lui THW este plin de nume mari ale handbalului european, unele aflate la ultimul an de contract, cum sunt portarul Niklas Landin Jacobsen sau interul norvegian Sander Sagosen. Alte nume de top sunt căpitanul echipei, croatul Domagoj Duvnjak, suedezii Eric Johansson și Karl Wallinius, austriacul Nikola Bylik sau slovenul Miha Zarabec.

Cote la pariuri la jocul THW Kiel – Dinamo

Cum era de așteptat, după măcelul din tur, de la București, cota la victorie pentru echipa germană este de numai 1,15, în timp ce o performanță deosebită din partea lui Dinamo ar fi răsplătită de bookmakeri cu o cotă de 9,50. Foarte bună este cota de 1,75 pentru opțiunea peste 62,5 goluri. Și succesul la handicap de peste 4,5 goluri pentru germani are cotă 1,55.

ADVERTISEMENT

Istoricul meciurilor directe se reduce la partida tur, jucată cu sala plină, în Polivalenta bucureșteană. A fost o demonstrație de forță din partea echipei germane, partida încheindu-se cu un rezultat la care nici antrenorul oaspeților, cehul Filip Jicha, nu se aștepta. Celor de la Kiel le-a intrat aproape totul, Dinamo a ratat mult.

ADVERTISEMENT