News

Ți se rupe sufletul! O româncă doarme de mai bine de 30 de zile într-o gară din Italia

16.04.2020 | 13:06
Ti se rupe sufletul O romanca doarme de mai bine de 30 de zile intro gara din Italia
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus lovește în cei mai defavorizați dintre oameni. O româncă din Italia, plecată în Peninsulă ca badantă, stă de mai bine de 30 de zile într-o gară din Citta di Castello, Perugia, pentru că nu are unde să se ducă.

O româncă doarme de mai bine de o lună într-o gară din Citta di Castello, Italia. Nimeni n-o ajută

Povestea ei a fost publicată de cotidianul italian Corriere dell’ Umbria și arată încă o dată situațiile dramatice provocate de această pandemie.

ADVERTISEMENT

Femeia a fost fotografiată în sala de așteptare a gării, acolo unde și-a petrecut ultima lună sperând că cineva o va salva.

Autoritățile i-au cerut în repetate rânduri să părăsească clădirea, însă sărmana nu are unde să se ducă, iar pe străzi nu poate sta din cauza restricțiilor impuse de autorități.

ADVERTISEMENT

Femeia a lucrat ca badantă (îngrijitoare de bătrâni), dar și-a pierdut locul de muncă

Românca doarme pe scaune împreună cu bagajele pe care le-a strâns după ce a fost dată afară de la locul de muncă, multe femei fiind în situația ei, mai ales cele care au avut grijă de bătrâni în Italia.

Directorul gării din Citta di Castello a trimis o scrisoare primarului Luciano Bacchetta și a contactat asistența socială din localitate, dar fără niciun răspuns până la această oră.

ADVERTISEMENT

Publicația Tutto Oggi a scris că românca a lucrat ca badantă în localitatea unde acum e nevoită să stea în gară și că și-a pierdut locul de muncă în urma crizei create de coronavirus în peninsulă.

Nu se cunosc alte amănunte despre povestea acestei femei și tot ce îi rămâne acum este speranța că cineva o va ajuta, măcar cu o saltea unde să poată dormi liniștită nopțile și cu o masă caldă ca să nu moară de foame.

ADVERTISEMENT

Sute de mii de români din Italia și-au pierdut locurile de muncă, o parte dintre aceștia reușind să revină în România. În urma exploziei deceselor de coronavirus, autoritățile au decis închiderea tuturor restaurantelor, băncilor și a altor magazine decât cele alimentare, mulți români care lucrau în servicii fiind puși astfel pe drumuri, sub cerul liber.

 

 

 

ADVERTISEMENT