Tibi Uşeriu, campion la Cercul Polar! “Cursa asta m-a mâncat de viu!”

Alex Bradescu   
în Stirea zilei
16/03/2018, 19:08
Tibi Uşeriu, campion la Cercul Polar! “Cursa asta m-a mâncat de viu!”

Tiberiu Uşeriu a câştigat vineri noapte ultramaratonul de la Cercul Polar. Românul în vârstă de 44 de ani, cu o ambiţie greu de imaginat, a reuşit să parcurgă peste şase sute de kilometri şi să iasă învingător pentru a treia oară consecutiv. La scurt timp după terminarea cursei, campionul explicat cât de complicat este să duci până la capăt o astfel de cursă. 

“Mă bucur că am terminat-o. E mult, mult mai grea decât a fost înainte. Ultima parte asta de 160 de kilometri a fost numai cu urcări şi coborâri, exact ca prima, după aia aproape 300 de kilometri ice road, ceea ce m-a mâncat, dar aşa per total, mult, mult mai grea decât ce a fost înainte. Dar de asta am venit: s-o termin şi mă bucur şi că am terminat-o. Ice road-ul ăla m-a mâncat de viu”, a spus Uşeriu după finalul cursei. 

Ce probleme fizice are

“Am o infecţie la un deget, la ăla care mi-a degerat prima dată, în rest aşa chestii de astea micuţe. Mi se mai vede un pic la câteva degete şi un pic carnea”, a afirmat Uşeriu. În competiţia de la Polul Nord s-au înscris şi alţi trei români, printre care şi o femeie. Toţi au abandonat cursă din cauza furtunilor de zăpadă şi a gerului polar. Uşeriu a ieşit campion pentru a treia oară consecutiv. 

Închide ×