News

Vești bune pentru români! Tichetele de masă vor fi majorate la 30 de lei

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede că valoarea nominală maximă a unui tichet de masă crește de la 20 la 30 de lei. 4.5 milioane de români vor beneficia de mărire.
22.06.2022 | 16:48
Vesti bune pentru romani Tichetele de masa vor fi majorate la 30 de lei
Tichetele de masă vor avea o valoare mai mare de la 1 iunie 2022. Anunțul guvernanților. Sursa foto: captură Digi24
ADVERTISEMENT

De asemenea, voucherele de vacanță acordate părinților vor putea fi folosite pentru plata taberelor pentru copii, conform aceleiași legi.

Tichetele de masă ajung la 30 de lei în România

Amendamentul propus de deputații Adrian Solomon, Marius Budăi, Tudor Polak, Eva Andrea Csep, Dumitru Coarnă din grupurile parlamentare PSD, PNL și UDMR prevede că valoarea nominală maximă a unui tichet de masă nu poate depăși 30 de lei. Măsura a fost gândită pentru a „compensa, măcar parțial, creșterea prețurilor”, conform Newsweek.ro.

ADVERTISEMENT

Proiectul a fost aprobat de Camera Deputaților cu 238 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă”, în timp ce șase parlamentari s-au abținut.

De asemenea, Klaus Iohannis a semnat decretul care permite promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Peste 4.5 milioane de români primesc tichete de masă. Potrivit unui studiu citat de Hotnews, 90% dintre români sunt mulțumiți de actualul sistem al tichetelor de masă.

Ecosistemul format în jurul tichetelor are un impact pozitiv asupra economiei locale, dar și asupra strategiei de atragere și motivare a angajaților. Acesta a funcționat foarte bine chiar și în contextul pandemiei, iar salariații au apreciat beneficiile pe care le generează inclusiv la nivel individual, prin menținerea puterii de cumpărare și evitarea plății cash.

ADVERTISEMENT

Mai mult, 78% dintre comercianți au declarat că au atras clienți noi datorită acceptării tichetelor. Plata cu cardul a intrat în obișnuința românilor, iar datele evidențiate de studiu ne arată că piața este pregătită pentru tranziția către digitalizarea întregului sistem”, a declarat Dana Sîntejudean, Vicepreședinte Asociația Profesională a Emitenților de Tichete, conform sursei citate.

Din totalul românilor, 70% consideră că este esențial pentru ei să primească aceste tichete de masă în pachetul salarial, iar peste 60% au declarat că acesta este un criteru esențial atunci când își caută un nou loc de muncă.

ADVERTISEMENT

Tichetele de masă vor fi majorate începând cu 1 iulie, așa cum a fost anunțat de către ministrul Budăi la începutul lunii iunie.

ADVERTISEMENT