News
notix pixel id

Tichetele de vacanţă revin în 2022. Atât bugetarii, cât și cei angajați la privat le vor primi  

Ministrul propus pentru antreprenoriat şi turism, Daniel Cadariu, a precizat că tichetele de vacanţă revin în 2022. De asemenea, el a explicat ce valoare au acestea.
25.11.2021 | 00:13
Tichetele de vacanţă revin în 2022. Atât bugetarii, cât și cei angajați la privat le vor primi  
Tichetele de vacanţă revin în 2022. Atât bugetarii, cât și cei angajați la privat le vor primi. Foto: airlinestravel.ro
ADVERTISEMENT

Vești bune pentru angajați! De anul următor, vor reveni tichetele de vacanță, iar de această dată este vor putea fi folosite atât de cei din mediul privat, cât și de bugetari.

Anunțul a fost făcut de ministrul propus pentru antreprenoriat şi turism, deși acest lucru era deja cunoscut din programul de guvernare care a fost prezentat de alianța de guvernare dintre PNL, PSD și UDMR.

Ce valoare au, de fapt, tichetele de vacanță

De asemenea, a fost specificată și valoarea acestor vouchere de vacanță care vor urma să fie emise din 2022.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre 1.450 de lei, sumă care va fi disponibilă atât pentru cei de la stat, cât și pentru cei de la privat, așa cum am menționat deja.

„Tot pentru partea de turism, pentru anul 2022 vor fi emise din nou tichetele de vacanţă în valoare de 1.450 de lei pentru lucrătorii din sectorul bugetar, dar vor funcţiona şi pentru cei din mediul privat.

ADVERTISEMENT

Totodată, ministrul a explicat că dacă încasările la bugetul de stat vor fi mari, atunci cheltuielile vor fi compensate, în mare parte.

„Agenţii economici care doresc să emită aceste tichete de vacanţă vor putea deduce cheltuielile cu aceste sume.

ADVERTISEMENT

În măsura în care în perioada aceasta de aplicare a acestui program de guvernare economia va funcţiona şi încasările la buget vor fi suficient de mari, intenţionăm ca mare parte din aceste cheltuieli să le compensăm către agenţii economici de la bugetul de stat, dar asta ţine strict de mersul economiei”, a spus ministrul propus pentru antreprenoriat şi turism, Daniel Cadariu.

Tichetele de vacanță vor fi oferite și pentru persoanele care lucrează în mediul privat

Tichetele de vacanță sunt disponibile și pentru mediul privat, dar foarte puțini angajatori au decis să le achiziționeze în trecut, conform ministrului propus.

ADVERTISEMENT

În acest sens, autoritățile se gândesc la modalități prin care să îi stimuleze pe angajatorii privați să le folosească.

„Din păcate, prea puţini dintre agenţii economici au optat pentru achiziţionarea acestor tichete de vacanţă pentru a le oferi salariaţilor.

ADVERTISEMENT

Noi considerăm că trebuie să îi stimulăm pe cât mai mulţi să facă acest lucru, de aceea am spus că dacă mersul economiei va permite vom încerca să compensăm de la bugetul de stat aşa ceva. Există un ‘dacă’”, a mai specificat acesta.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri