Life

De ce se strică tigaia de teflon. Greșelile făcute de gospodine

Tigăile sau oalele de teflon sunt ideale în bucătărie, doar că majoritatea ajung să se distrugă destul de repede. Iată câteva sfaturi pentru a le păstra un timp îndelungat.
13.01.2022 | 18:12
De ce se strica tigaia de teflon Greselile facute de gospodine
Motivele pentru care tigaia de teflon se distruge. Ce e de făcut. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De ce se strică tigaia acoperită cu un strat nonaderent de teflon? Ei bine, sunt mai multe motive, precum și greșeli făcute de femei atunci când se apucă de gătit.

Una dintre cele mai mari zăpăceli când vine vorba de astfel de tigăi este faptul că se folosesc spatule sau furculițe metalice cu care se amestecă mâncarea. Acestea strică suprafața antiaderentă.

ADVERTISEMENT

O opțiune mai bună și mai sigură ar fi folosirea unor ustensile din lemn, plastic sau silicon. Acestea nu vor strica tigaia sau oala antiaderentă.

Motivele pentru care tigaia de teflon se distruge. Ce e de făcut

O altă greșeală făcută de gospodine este legat de încălzit. Foarte multe femei țin pe foc o perioadă foarte lungă de timp tigaia, lucru care duce la emanarea unor substanțe iritante.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, stratul de teflon se deteriorează mult mai repede dacă începe să ardă degeaba. Cel mai bine este să gătești la foc mediu.

De asemenea, oalele și tigăile acoperite cu un strat de teflon trebuie unse cu puțin ulei pentru a le păstra un timp cât mai lung. Nu e nevoie să le schimbi la câteva luni.

ADVERTISEMENT

După ce au fost spălate și lăsate la uscat tigăile pot fi unse cu un șervețel de hârtie cu puțin ulei de floarea soarelui. Se păstrează într-un loc curat și ferit de razele soarelui.

Experții în bucătărie susțin că aceste tigăi de teflon nu trebuie spălate niciodată cu bureți abrazivi, cum ar fi cei din sârmă metalică pentru că zgârie foarte mult.

ADVERTISEMENT

Apa rece, neindicată în cazul tigăilor de teflon

Tigaia fierbinte și încinsă după ce a fost folosită nu se spală niciodată sub un jet de apă rece oricât de mare ar fi tentația. Este bine să aștepți până se răcește pentru a îndepărta grăsimea.

Apa rece poate deforma tigaia, o poate ciobi sau chiar sparge, de aceea e nevoie să fii deosebit de atentă atunci când vrei să o speli imediat.

Mașina de spălat vase nu este indicat a fi folosită când vine vorba de tigăile și oalele din teflon pentru că stratul nonaderent se strică mult mai repede.

ADVERTISEMENT