Sport

“Tigroaice” ADEVĂRATE! Un club de AUR, ridicat din bani PUBLICI!

Nu a fost niciodată o prea bună chimie între bucureşteni şi orice alt sport în afară de fotbal. Fie că era vorba de handbal, baschet, rugby sau hochei, sălile pline din provincie nu se...
09.05.2016 | 12:00
Tigroaice ADEVARATE Un club de AUR ridicat din bani PUBLICI
ADVERTISEMENT

Nu a fost niciodată o prea bună chimie între bucureşteni şi orice alt sport în afară de fotbal. Fie că era vorba de handbal, baschet, rugby sau hochei, sălile pline din provincie nu se vedeau şi în Capitală. Poate tocmai din acest motiv, foarte puţină lume a dat prea multă importanţă proiectului CSM Bucureşti.

În 2007, Primăria Capitalei deschidea primele secţii ale clubului al cărui rol era să-i atragă spre sport pe bucureşteni. Între timp, CSM Bucureşti a devenit un club cu peste 300 de sportivi legitimaţi, cuprinzând următoarele secţii sportive: atletism, baschet, handbal feminin, handbal masculin, motociclism, rugby, şah, volei feminin şi volei masculin. Singura problemă a rămas infrastructura. În timp lucrurile par să meargă spre bine în ţară, Bucureştiul rămîne pe zi ce trece în urmă.

ADVERTISEMENT

Finala de la volei, în parcare la mall

Fetele de la volei au fost primele care au adus gloria europeană pentru CSM Bucureşti. La începutul lunii trecute, “tigroaicele” reuşeau să cîştige Challenge Cup, deşi porneau cu şansa a doua în faţa turcoaicelor de la Trabzon. Campioanele noatre au reuşit să cîştige şi în tur şi în retur în finală şi au ridicat primul trofeu european din istoria clubului. Primul semn că 2016 este un an mare pentru CSM Bucureşti. Asta chiar dacă echipa de volei a CSM Bucureşti este obligată să joace în condiţii care nu ar duce cu gîndul la performanţă. Într-o sală pe care nici măcar unul din 100 de bucureşteni nu ştie unde se află, în parcarea unui mall, şi nu are suficiente locuri nici pentru rudele jucătoarelor.

Echipa de baschet, ajutor pentru Steaua

Proiectul legat de echipa de baschet intrase în impas în urmă cu doi ani, iar oficialii celor de la CSM au gîndit o soluţie prin care echipa poate merge mai departe. Au acceptat să colaboreze cu Steaua, iar lucrurile au mers mult mai bine din acel moment. Mihai Niţă Paul, chiar căpitanul actualei echipe a Stelei, care a ajuns pentru al doilea an consecutiv în semifinalele campionatului naţional, este fost jucător al echipei de baschet a CSM Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Continuă tradiţia Oltchim şi Baia Mare

Echipa de handbal feminin a CSM Bucureşti a devenit repede un adevărat portdrapel al sportului românesc. Oamenii care au iubit Oltchim, iar apoi s-au îndrăgostit de Baia Mare, nu aveau cum să nu simtă ceva special pentru CSM Bucureşti. Clubul Primăriei Capitalei a continuat tradiţia performanţelor europene în handbalul de club românesc. Ba chiar a adus lucrurile la un alt nivel: a cîştigat Liga Campionilor. Nici echipa de handbal masculin nu a terminat sezonul fără o distincţie. A cîştigat Cupa României, într-o finală cu Steaua.