Fotbal international

Tiki-Taka cu precizie de mecanism tipic elvețian la golul lui Freuler din Serbia – Elveția. ”Nebunia continuă”

Într-un meci nebun, Serbia - Elveția 2-3, reușita lui Freuler a stabilit învingătoarea și a adus liniște viitoarei adversare a ”tricolorilor”, care merge în optimi.
02.12.2022 | 23:23
TikiTaka cu precizie de mecanism tipic elvetian la golul lui Freuler din Serbia  Elvetia Nebunia continua
Freuler a adus liniștea în tabăra Elveției încununând o fază superbă. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Meci nebun între Serbia și Elveția în ultimele confruntări din faza grupelor la Cupa Mondială din Qatar. S-a jucat cu garda jos, a fost festival de goluri, iar unele reușite au avut sclipirea unor bijuterii. Este și cazul celei izbutite de Freuler, care a readus Elveția în avantaj. Definitiv.

”Un adevărat foc de artificii”, a salutat cotidianul Blick reușita lui Freuler

Spaniolii sunt recunoscuți pentru al lor tiki-taka. Brazilienii pentru glezna lor fină. Cu Serbia, precum fac cunoscuții lor manufacturieri de ceasuri, mecanismul Elveției a preluat ceva din ambele.

ADVERTISEMENT

Poate nu în fiecare moment. Dar în multe dintre cele determinante pentru soarta partidei. Cum a fost cel din startul reprizei secunde. Atunci când balanța, ce înclinase în fiecare parte, era din nou echilibrată.

După o bară a lui Tadic, Shaqiri a fost cel care a speculat o suită de erori în defensiva sârbă. Un ”pumn” care i-a trezit pe cei care erau obligați să câștige pentru a merge mai departe.

ADVERTISEMENT

Și sârbii au replicat cu două ”croșee”. Primul, al lui Mitrovic, superb, cu capul, după centrarea de manual a lui Tadic. Cel secund, al lui Vlahovic. Care făcea, instant, uitat, tot scandalul cu tentă sexuală despre care s-a vorbit în ultimele zile.

Mecanismul elvețian avea să fie însă reglat rapid. Și, chiar înaintea pauzei, Embolo a arătat că nu este doar o forță a naturii, fiind capabil și de execuții fine. Era 2-2.

ADVERTISEMENT

Cu o întreagă repriză în față pentru un gol al calificării, sârbii au venit montați de la cabine. Dar a venit acel minut 48. În care elvețienii au dat lovitura, cu acea mostră de precizie maximă în execuții.

Embolo a recuperat o minge în suprafața de pedeapsă adversă. Shaqiri lob, Vargas pasă cu călcâiul, iar Freuler timite balonul în poartă pentru 3-2.

ADVERTISEMENT

”Clasă mondială! Nu am reușit aproape nimic în plan ofensiv împotriva Braziliei, dar astăzi este un adevărat foc de artificii. Acest 3-2 a fost un vis absolut. Nebunia continuă”, a salutat, cu entuziasm, Blick reușita.

ADVERTISEMENT