News

TikTok copiază platforma Facebook. A introdus o funcție asemănătoare

Facebook, copiat de TikTok. Noua funcție a fost confirmată de reprezentanții companiei.
08.08.2021 | 15:20
TikTok copiaza platforma Facebook A introdus o functie asemanatoare
TikTok copiază platforma Facebook. A introdus o funcție asemănătoare. Sursa foto: pixabay.com.
ADVERTISEMENT

TikTok ”împrumută” o funcție de la Facebook. Reprezentanții companiei susţin că ”experimentează pentru a le oferi utilizatorilor noi modalităţi prin care să îşi aducă la viaţă ideile în cadrul comunităţii TikTok”.

Noua funcție se numește TikTok stories și le permite utilizatorilor să posteze conţinut ce dispare în termen de 24 de ore, relatează Business Insider, citat de Digi24.

ADVERTISEMENT

Noua caracteristică este asemănătoare celei prezente pe Instagram și Facebook. Mişcarea reprezintă încă un exemplu conform căruia cele mai populare platforme din industria tech nu încetează să adopte ideile de succes ale firmelor concurente.

Facebook, copiat de TikTok. Noua funcție le permite utilizatorilor să posteze conţinut ce dispare în termen de 24 de ore

Noua funcție de pe TikTok își are ca inspirație platformele Facebook și Instagram.

În trecut a existat un episod în care situația a stat invers. Funcția Instagram Reels a reprezentat planul companiei de a concura cu aplicaţia chineză, produsă de ByteDance. Iar acum se pare că TikTok Stories plănuieşte să se lupte de la egal la egal cu Instagram.

ADVERTISEMENT

Platforma Instagram a lansat Stories în 2016 şi a fost comparată imediat cu Snapchat, care oferea de câţiva ani funcţia de 24 de ore.

Instagram Stories a devenit unul dintre cele mai active instrumente ale platformei, având aproximativ 500 de milioane de utilizatori zilnici activi.

ADVERTISEMENT

”Odată ce vei câştiga într-un anumit domeniu, va fi extrem de dificil să fii depăşit dacă rivalii nu vor veni cu ceva diferit”, a declarat în trecut Mark Zuckerberg, patronul Facebook.

Facebook a cumpărat Instagram pentru un miliard de dolari, în 2012. Ulterior a achiziționat și WhatsApp pentru 19 miliarde de dolari, relatează Mediafax.

ADVERTISEMENT

Giganţii din Silicon Valley – Facebook și Google – au tras semnale de alarmă cu privire la comportamentul anticompetitiv al altor companii.

Noua funcție TikTok, care le permite utilizatorilor să posteze conţinut ce dispare în termen de 24 de ore, a fost confirmată de companie după ce un utilizator al Twitter a postat online o serie de capturi de ecran.

ADVERTISEMENT