News

TikTok, schimbări majore în următoarea perioadă. Modificările, menite să protejeze copiii și adolescenții

13.01.2021 | 20:05
TikTok schimbari majore in urmatoarea perioada Modificarile menite sa protejeze copiii si adolescentii
ADVERTISEMENT

După numeroasele probleme raportate în ultimul timp, aplicația TikTok va suferi o serie de schimbări majore, menite să protejeze copiii și adolescenții în fața agresorilor online.

Aceste măsuri de siguranță vor fi aplicate pentru a preveni manipularea și abuzarea minorilor de către adulți, a anunțat compania, citată de publicația The Guardian.

ADVERTISEMENT

Mai exact, este vorba despre o serie de reguli foarte stricte pentru utilizatorii sub 16 ani. Acestea vizează în principal restricționarea unor mesaje, în principal cele video.

TikTok anunță schimbări importante pentru protejarea copiilor și adolescenților

Modificările din următoarea perioadă vor afecta zeci de milioane de tineri utilizatori TikTok. Cu toate acestea, cei care conduc compania nu se tem că restricționarea unora dintre cele mai populare caracteristici îi va determina pe adolescenți să părăsească aplicația pentru concurenți precum Snapchat și Instagram.

ADVERTISEMENT

TikTok, platforma care are o limită de vârstă mai mică de 13 ani, a anunțat că utilizatorii sub 16 ani nu vor mai putea primi comentarii de la necunoscuți, clipurile lor nu vor mai putea fi folosite pentru duete și nu vor mai putea fi marcate ca disponibile pentru descărcare.

În curând, utilizatorii mai mici de 16 ani nu vor mai putea primi comentarii de la necunoscuți, clipurile lor nu vor mai putea fi folosite pentru duete și nu vor mai putea fi marcate ca disponibile pentru descărcare.

ADVERTISEMENT

În același timp, utilizatorii cu vârste între 16 și 17 ani vor avea videoclipurile lor indisponibile pentru descărcare și numai prietenii vor putea înregistra duete.

”Schimbările inovatoare anunțate astăzi marchează următorul pas în misiunea noastră de a ne asigura că TikTok este o platformă sigură pentru toți utilizatorii noștri”, a declarat Alexandra Evans, șefa europeană TikTok pentru siguranța copiilor.

ADVERTISEMENT

Marea Britanie salută schimbările TikTok

Oficialii companiei mai spun că noile măsuri vin să completeze modificările anterioare care au fost făcute pentru a promova siguranța minorilor, inclusiv restricționarea mesajelor directe și a transmisiilor live pentru utilizatorii cu vârsta de 16 ani.

Un ONG britanic pentru protecția copiilor, NSPCC, a salutat schimbările aduse de platforma care a acaparat milioane de copii din întreaga lume.

”Sunt o serie de măsuri îndrăznețe luate de TikTok și un pas extrem de binevenit, care va reduce oportunitățile pentru agresori de a contacta copiii.

Agresorii profită de pandemie pentru a viza copiii care petrec mai mult timp online. solicităm ș altor platforme să fie la fel de proactive”, a afirmat Andy Burrows, șeful de politici online pentru siguranța copiilor din cadrul organizației.

ADVERTISEMENT