Fotbal intern

Drama unui component al Craiovei Maxima: “Mă chinui cu boala!”

Fostul fundaş central Nicolae Tilihoi se confruntă cu o boală grea care l-a împiedicat să fie prezent alături de foştii coechipieri din „Craiova Maxima” la meciul lui CS U cu AC Milan...
19.08.2017 | 16:48
Drama unui component al Craiovei Maxima Ma chinui cu boala

Fostul fundaş central Nicolae Tilihoi se confruntă cu o boală grea care l-a împiedicat să fie prezent alături de foştii coechipieri din „Craiova Maxima” la meciul lui CS U cu AC Milan

CS U Craiova a jucat meciul retur cu AC Milan din preliminariile Ligii Europa pe „San Siro” (scor 0-2), iar Alin Donose, fiul lui Costică Donose, şi Mihai Rotaru, patronul actualei echipe olteneşti din Liga 1, au făcut tot posibilul ca la această partidă să fie prezenţi şi o parte dintre foştii fotbalişti ai „Craiovei Maxima”. Astfel, Donose jr., care a organizat în amănunt deplasarea veteranilor „maximi” pe „San Siro”, i-a avut ca invitaţi pe „tata” Donose, Nae Ungureanu, Silviu Lung, Sorin Cârţu, Aurică Ţicleanu şi „junele” Emil Săndoi. Printre marii absenţi s-au numărat Ilie Balaci, Gheorghiţă Geolgău, Rodion Cămătaru, Nicolae Negrilă, Aurică Beldeanu, Mircea Irimescu, dar şi Nicolae Tilihoi, care a făcut pereche în defensiva de fier a „Craiovei Maxima” cu regretatul Costică Ştefănescu. Motivul? Confirmat de cei doi Donose, este, din păcate, legat de mari probleme de sănătate.

De când are probleme

În urmă cu doi ani, Nicolae Tilihoi (61 de ani) a început să aibă problemele de prostată, a făcut analize, care au confirmat cee ce se putea mai rău: suferea de cancer. La vremea respectivă, el declara pentru FANATIK: „Fac un tratament pentru o boală spre cancer ca să zic aşa. Am avut nevoie de un medicament american. Balaci s-a dus la Gino Iorgulescu şi m-a ajutat LPF să plătesc preţul foarte mare, în jur de 15.000 de lei. Vreau să-i mulţumesc lui Gino Iorgulescu, a rezolvat totul foarte rapid. E un gest onest şi mi se pare un lucru deosebit ca în trei zile să rezolve tot. Mai ales pentru România. Îmi va plăti tot în continuare. Repet, îi mulţumesc şi îi doresc tot binele din lume”. Nici clubul CS U Craiova, mai precis Mihai Rotaru, nu a rămas indiferent la situaţia fostului mare jucător şi i-a acoperit cheltuielile cu cazarea şi masa cît au durat analizele medicale. „Vreau să îi mulţumesc doctorului oncolog Michael Schenker, care m-a operat într-o primă fază şi care mă tratează pentru a scăpa de necazul ăsta. Acum sunt bine, îi mulţumescu lui Dumnezeu că are grijă de mine”, spunea pe atunci Tilihoi

Tilihoi Craiova. “I s-a făcut rău în avion”

Din păcate, deşi părea că totul e spre bine, Tilihoi a început din nou să aibă mari probleme medicale, iar Alin Donose a povestit pentru FANATIK din ce motiv nu a însoţit delagaţia „maximilor” la Milano: „Firma din Germania pe care o reprezint a fost dispusă să le plătească celor din «Craiova Maxima» aproape toate costurile deplasării la Milano, cazare, bilete de intrare la meci, turul muzeului lui AC Milan, însă aveam nevoie de Mihai Rotaru să ne ajute cu transportul. Iar dânsul ne-a ajutat fără nicio problemă. Aşa că eu am trecut la treabă şi am început să îi contactez pe foştii jucători. Când am ajuns la Nicolae Tilihoi dumnealui mi-a explicat că din cazua problemelor de sănătate pe care le are din nou acum, nu poate să facă deplasarea. Şi aşa am avut probleme cu dumnealui când l-am luat la Kaiserslautren, la meciul legendelor. Atunci i s-a făcut rău în avion şi ne-am speriat toţi”.

Tilihoi Craiova. “Mă dor oasele foarte tare”

Domnule Tilihoi, foştii dumneavoastră colegi au fost la Milano…

– Oooff, tată… Ce mi-ar fi plăcut şi mie să merg să beau o bere sau un pahar de vin pe-acolo cu fraţii mei, dar viaţa asta îţi joacă şi unele feste din când în când. Tu crezi că mie nu mi-ar fi plăcut să merg pe „San Siro”?

Dar ce aţi păţit?

– Te simt că ştii de problemele mele de sănătate, nu? Hai că nu are rost să ne ascundem. Mă chinui din nou cu boala aia a mea pe care am crezut că am învins-o, dar din păcate am început să am din nou probleme. Acum urmez din nou un tratament şi le mulţumesc tuturor pentru ajutorul pe care mi l-au acordat: medicilor, fratelui meu Ilie Balaci, domnului Rotaru de la Craiova şi, nu în ultimul rând, lui Gino Iorgulescu. Acum când vorbesc cu tine să ştii că vin de la spital unde am făcut tratament.

Fratele meu Ilie Balaci m-a ajutat enorm”

De când aţi început să aveţi din nou probleme?

– Alin Donose m-a invitat acum cîteva luni la Kaiserslautern la meciul legendelor, dar în timpul zborului spre Germania am început să mă simt rău. Am avut unele probleme, iar apoi patru zile m-au durut oasele să mor. Şi acum am perioade cînd mă dor foarte tare, dar după ce fac tratement durerile încep să dispară.

Este costisitor tratamentul pe care îl faceţi?

– Oooff… da, tată… costă foarte mulţi bani… îi mulţumesc lui Dumnezeu că bunii mei prietni m-au ajutat şi ei fiecare cum au putut. Dacă nu erau ei nu ştiu cum mă descurcam. Săracuʼ Ilie m-a sunat şi din Oman să mă întrebe cum mă simt şi dacă am nevoie de ceva. M-a ajutat enorm… El a fost cel care a intermediat contactul cu LPF, iar Gino Iorgulescu m-a ajutat în mod legal fără nicio problemă. Dacă aceşti oameni nu erau alături de mine, nu văd cum aş fi putut de unul singur să îmi plătesc tratamentul.

Drăcosul ăla de Băluţă îmi aduce aminte de Zoli Crişan”

Şi cum vă simţi acum?

– Mai bine. Am început să mă pun din nou pe picioare, dacă pot spune aşa. Ştii vorba aia, „ai văzut drac mort?”… Sau pe aialaltă, „nu mor caii când vor câinii”! Nu o să mă dau băutut şi sunt sigur că o să mă fac din nou bine. Nu vreau să-mi las fraţii din „Craiova Maxima” la greu. Vreua să mai mergem cu toţii la meciuri şi vreau ca aici, la Craiova, să se facă din nou o echipă puternică. Îmi doresc să văd din nou oraşul plin de suporteri. Vreau să văd noul stadion plin până la refuz la meciurile Craiovei. Sunt sigur că aceste lucruri o să se întâmple, deoarece în Bănie este pus la punct un proiect serios. Uşor, uşor Craiova începe să joace bine, iar copiii ăştia au început să-şi arate valoarea. Îmi place foarte mult de Băluţă. E mic şi drăcos. Îmi aduce aminte de Zoli Crişan, Dumnezeu să-l odihnească…

Am vrut să-i mai invităm şi pe Balaci, Cămătaru, Negrilă, Geolgău şi Beldeanu… Balaci ne-a spus că semnează un nou contract în Oman şi nu poate să meargă, Cămătaru ne-a refuzat de fiecare dată, Negrilă ne-a spus că are frică de avion, Beldeanu trebuia să-şi schimbe buletinul, iar Geolgău ne-a spus că are acţiuni ale FRF-ului de făcut”

Alin Donose

294 de meciuri (36 în cupele europene) a jucat Nicolae Tilihoi pentru Univesitatea Craiova în perioada 1976-1987, cu care a cucerit 2 titluri şi 4 Cupe

Tags:
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră...
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră şi jumătate de Bucureşti, iar intrarea costă doar 45 de lei
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România:...
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România: ”Uitați-vă la mine, din cauza voastră sunt așa”
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Anamaria Prodan a surprins pe toată lumea. Mesaj superb pentru Luca Reghecampf
Anamaria Prodan a surprins pe toată lumea. Mesaj superb pentru Luca Reghecampf
„Crăciunul african” din Oltenia, pentru care s-au cheltuit sume aiuritoare. Explicația primarului: „S-o...
„Crăciunul african” din Oltenia, pentru care s-au cheltuit sume aiuritoare. Explicația primarului: „S-o dăm pe partea de Europe Style”
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se...
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se odihnește și tatăl artistei GALERIE FOTO
Anunț teribil despre Florin Piersic! Este SOC TOTAL
Anunț teribil despre Florin Piersic! Este SOC TOTAL
Moșii de Iarnă. Ce dăm de pomană în Sâmbăta Morților
Moșii de Iarnă. Ce dăm de pomană în Sâmbăta Morților
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care...
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care trece după lupta cu cancerul
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a...
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a și înjurat lumea pe Facebook”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!