Life

Tily Niculae, amănunte din viața de mamă. Prin ce experiențe a trecut actrița 

28.05.2020 | 16:34
Tily Niculae amanunte din viata de mama Prin ce experiente a trecut actrita
ADVERTISEMENT

Tily Niculae a devenit mamă pentru a doua oară în luna martie, aducând pe lume un băiețel perfect sănătos. Actrița din serialul „La Bloc” a mărturisit că a trecut prin numeroase experiențe, una dintre acestea fiind alăptarea, un subiect foarte discutat în rândul mămicilor.

Cum gestionează Tily Niculae situația în cazul celui de-al doilea copil

Cunoscuta actriță, Tily Niculae, a devenit pentru prima oară mamă la vârsta de 26 de ani, mărturisind că totul a decurs ca la carte în privința alăptării, somnului, dar și alte experiențe care-l privesc pe un bebeluș, însă după a doua naștere credea că situația va fi alta.

ADVERTISEMENT

Vedeta a mărturisit că a învățat să nu mai țină cont de părerile celor din jur, mai ales că se gândea în perioada sarcinii să nu-și alăpteze bebelușul, lucru care s-a schimbat radical după ce a născut.

Frumoasa vedetă a devenit mamă pentru a doua oară pe 26 martie, aducând pe lume un băiețel căruia i-a pus numele Radu – Teodor, vedeta mai având acasă o fetiță, Sofia (8 ani). Tily Niculae a vorbit despre experiența sa de mamă, mărturisind că alăptarea a venit de la sine și nu a avut nicio problemă în acest sens.

ADVERTISEMENT
View this post on Instagram

Alaptarea la cerere nu este pentru toate mamele! Este OK sa fie asa… Nu mi-am exprimat niciodata parerea nicaieri in ceea ce priveste alaptarea de cand o am pe Sofia. Pur si simplu nu am simtit nevoia sa fiu inca o parere care cade poate ‘greu’ celei care ma citeste! Insa, acum de cand cu Radu fiind o a doua experienta, am zis ca este bine sa impartasesc realitatea mea! Pe Sofia am nascut-o la 26 ani. Nu am avut probleme in a o alapta. Daca dau timpul inapoi, as putea spune ca a fost ca la carte! Nu am facut rani la sani, furia laptelui, ba mai mult a luat in greutate super bine. Cate 1 kg pe luna timp de 6 luni. Dormea cate 3 h legate. Atunci mi se parea putin si eram frustrata. Acum mi se pare normalitate! INSA, soc si groaza! Am DETESTAT aceasta alaptare la cerere!Ma simteam prizoniera! Nu puteam sa gestionez emotional ca depinde de mine. Tot timpul! Nu m-am identificat, conectat si nu am vazut nimic ‘superb’ in toata aceasta poveste! Perioada… La Raducu, desi am zis din start ca NU voi alapta, dar nici nu vreau sa fac obsesie din acest lucru, astfel incat sa ma setez gresit, ete ca, de doua luni alaptez exclusiv! Povestea se repeta. Lucky me…O alaptare usoara, fara rani la sani, cu crestere in greutate normala si frumoasa, cu somnic pufos! Mult somnic pufos. Ce s-a schimbat de atunci si pana acum? Siguranta cu care tratez lucrurile. Acum stiu ca nu va dura o viata. STIU ca pentru mine si copilul meu in acest moment este varianta optima. Usoara si naturala. STIU sa imi asum responsabilitatea decizie din momentul 0. Fara sa ma simt coplesita, frustrata, vinovata sau sa tin cont de parerile celor din jur care nu SUNT cerute! Stiu sa ma conectez la acest moment unic intre mine si puiul meu de om. Îi spun zilnic pufosului sa multumim,onoram acest moment! Si STIU sa ma exprim cand țip prin casa… SPUN cu lejeritate- sunt obosita! Vreau sa fiu lasata in pace! Pentru ca am invatat sa cer ajutor si sa ma exprim fara sa imi fie teama ca ma urmareste sentimentul de vinovatie! Aia e…nu-s ‘femeia cu puteri supranaturale’, pentru ca nu DORESC! Ci sunt femeia vulnerabila cu nevoi si emotii! Concluzia mea, ca mama de doi copii: Swipe la stanga

A post shared by Tily Niculae (@tilyniculae) on

Actrița nu are nicio problemă cu alăptarea bebelușului

„Alăptarea la cerere nu este pentru toate mamele! Este OK să fie aşa… Nu mi-am exprimat niciodată părerea nicăieri în ceea ce priveşte alăptarea de când o am pe Sofia. Pur şi simplu nu am simţit nevoia să fiu încă o părere care cade poate «greu» celei care mă citeşte! 

Însă, acum de când cu Radu fiind o a doua experienţă, am zis că este bine să împărtăşesc realitatea mea! Pe Sofia am născut-o la 26 ani. Nu am avut probleme în a o alăpta. Dacă dau timpul înapoi, aş putea spune că a fost ca la carte!

ADVERTISEMENT

Nu am făcut răni la sâni, furia laptelui, ba mai mult a luat în greutate super bine. Câte 1 kg pe luna timp de 6 luni. Dormea câte 3 h legate. Atunci mi se părea puţin şi eram frustrată. Acum mi se pare normalitate! ÎNSĂ, şoc şi groază! Am DETESTAT această alăptare la cerere!

Mă simţeam prizonieră! Nu puteam să gestionez emoţional că depinde de mine. Tot timpul! Nu m-am identificat, conectat şi nu am văzut nimic «superb» în toată această poveste!

ADVERTISEMENT

Perioada… La Răducu, deşi am zis din start că NU voi alăpta, dar nici nu vreau să fac obsesie din acest lucru, astfel încât să mă setez greşit, ete că, de două luni alăptez exclusiv!

Povestea se repetă. Lucky me…O alăptare uşoară, fără răni la sâni, cu creştere în greutate normală şi frumoasă, cu somnic pufos! Mult somnic pufos”, a povestit vedeta, pe contul său de Instagram unde a postat și o imagine cu micuțul Radu.

ADVERTISEMENT