Sporturi

Bacsinszky, discurs în lacrimi despre copilăria în România: “Am fost binecuvântată”

21.04.2018 | 20:59
Bacsinszky discurs in lacrimi despre copilaria in Romania Am fost binecuvantata

Momente emoționante la conferința susținută de Timea Bacsinszky după partida pierdută în fața Irinei Begu, la Cluj. Jucătoarea din Elveția, cu bunici de origine română, a vorbit despre perioada petrecută în copilărie în România, la Satu Mare. Bacsinszky a fost extrem de emoționată în timp ce vorbea despre clipele petrecute alături de bunici și chiar a izbucnit în lacrimi în fața jurnaliștilor prezenți.

“Copilărind în Elveția și mergând la bunicii din Satu Mare… am amintiri incredibile. Duș însemna să stau pe un scaun, în grădină, și mama turna apă pe mine, care era foarte rece. Apoi, bunicii cumpăraseră niște pui foarte, foarte mici pentru mine, unul alb și unul negru, era o cheltuială foarte mare pentru ei în acele vremuri și îi aveam doar pentru mine, în curte.

Anul următor, când am revenit, femeia care ajuta la treburile casei – bunica mea avea o problemă, suferise un accident vascular la 37 de ani și jumătate din corp era paralizată – m-a chemat în grădină și mi-a spus: Acum o să tăiem puii. Adică sunt mâncarea noastră, astăzi o să-i avem în supă.

Au avut o viață grea, iar pentru o fată din Elveția, să explice aceste lucruri altor persoane…era dificil, spuneau: Doamne, nu e posibil, nu pot face asta!, dar așa era. Era viață, pur și simplu. Și sunt binecuvântată că am trăit așa ceva, te face să revii cu picioarele pe pământ și să rămâi așa, să fii foarte umil.

Timea Bacsinszky, aplaudată de jurnaliști la finalul conferinței

Îmi mai amintesc cum bunica îmi dădea tot ce avea, chestii făcute de ea, marmeladă, zacuscă, vinete, le încărcam în mașină, aveam o Toyota pe atunci, iar noi, când veneam, aduceam materiale de tenis, fileuri, rachete, mingi, haine, care în Elveția păreau de aruncat, dar în România erau nou-nouțe.

Ei, bunicii, mă așteptau un an, 365 de zile adunau lucruri, eram mica lor nepoată și îmi dădeau tot ce aveau. Poate oamenii din Satu Mare își amintesc de o fată micuță care lovea mii de mingi cu un tată alături de ea care țipa tot timpul – aceea sunt eu și aș vrea să-i salut. Mă bucur că am trăit aceste lucruri și le duc dorul, bunicii mei nu mai sunt în viață, dar amintirile rămân”.

La finalul discursului emoționant, Timea Bacsinszky a fost aplaudată de jurnaliștii prezenți la conferință. România – Elveția este 2-0 după prima zi, iar Bacsinszky va juca în chiar primul meci al zilei de mâine, contra Simonei Halep. În cazul în care Halep se impune, România își va asigura calificarea în Grupa Mondială, iar în 2019 va avea șansa pentru a câștiga trofeul în Fed Cup.