Sporturi

Timea Bacsinszky, dublă semifinalistă la Roland Garros, s-a retras de la actuala ediţie! S-ar fi întâlnit cu Wozniacki în turul doi

26.05.2018 | 20:23
Timea Bacsinszky dubla semifinalista la Roland Garros sa retras de la actuala editie Sar fi intalnit cu Wozniacki in turul doi

Jucătoarea elveţiană Timea Bacsinszky, dublă semifinalistă la Roland Garros (2015 şi 2017), a declarat forfait pentru Grand Slam-ul pe zgură din cauză că nu s-a refăcut suficient după o accidentare la gambă.

Timea Bacsinszky (28 de ani, 63 WTA) și-a anunțat retragarea de la Roland Garros, din cauza accidentării suferite înaintea turneului de la Rabat, Maroc. Timea Bacsinszky, semifinalistă anul trecut pe zgura pariziană, nu va participa la actuala ediție. Elvețianca a suferit o accidentare înaintea debutului la WTA Rabat, la începutul lunii mai, și nu s-a putut recupera.

”Cu mare tristeţe am decis să nu joc la Roland Garros, în faţa riscului de a compromite viitoarele săptămâni. Ecografia făcută vineri mi-a întărit alegerea de a nu juca. Nu s-a cicatrizat total şi mai este nevoie de două-trei săptămâni”, a declarat Bacsinszky, 28 ani, cu prilejul unei conferinţe de presă. Bacsinszky ar fi evoluat în primul tur împotriva Georginei Garcia-Perez, iar în turul secund s-ar fi putut duela cu daneza Caroline Garcia.

Bacsinszky, în cădere liberă în clasament

Elveţianca, fost nr. 9 mondial, ocupă acum locul 63. Ea s-a accidentat la un antrenament înainte de turneul de la Rabat de la începutul lunii mai. Potrivit WTA, Bacsinszky era incertă deja pentru întreg sezonul de zgură din cauza acestei accidentări grave. Sportiva din Elveţia a ajuns anul trecut până în semifinala de la Roland Garros, acolo unde a fost eliminată de Jelena Ostapenko, cea care s-a şi impus de altfel în finala disputată contra Simonei Halep. Fostul număr 9 mondial a lipsit jumătate de an şi în 2017 din cauza unei accidentări.

Tags: