Sporturi

Timișoara, complex sportiv de 5 stele! Stadion nou, alte terenuri, vestiare și săli de sport și de conferințe. Galerie foto

13.04.2019 | 12:34
Imagine cu viitorul complex din Politehnica Timișoara

Timișoara va avea un complex sportiv de 5 stele! Un proiect ambițios va schimba întreaga zonă a Universității în care se află Stadionul Știința. Astfel, pe lângă reconstrucția arenei, întreg spațiul dintre facultățile Politehnicii va suferi modificări masive. După tergiversări destul de mari legate de documentație, s-a ajuns într-un punct în care se pregătește licitația pentru lucrare. De remarcat că noul complex va avea un regim de înălțime de P+3 și va cuprinde spații pentru vestiare, centre pentru conferințe, spații pentru antrenament fizic și o tribună cu 1.600 de locuri. Valoarea estimată a investiției se ridică la 4,5 milioane de euro, fără TVA.

Timișoara, complex sportiv de 5 stele!

A fost o problema cu celebrele acte pregatitoare, cu intabularea, cu avizele. Suntem in stadiul in care avem speranta ca in curand se va face licitatia pentru constructor. Proiectul prevede, in primul rand, o reamenajare a zonei unde sunt acele terenuri de minifotbal si acolo va fi o constructie in care, de la partea de demisol si pana la un nivel, vor fi parcari de vreo 200 de locuri, va fi o tribuna, iar in fata tribunei vor fi tot ce inseamna anexele pentru activitate sportiva: vestiare, sala de forta, sala pentru conferinta de presa.

E gandita aceasta constructie, in zona unde sunt terenurile de minifotbal si pana in capat aproape de biblioteca. Proiectul prevedea, si cred ca va ramane asa, ca deasupra sa fie si mai spectaculos, sa ramana doua terenuri de minifotbal, care vor avea dedesubt parcarile respective. Asta va fi o prima etapa, iar la final cred ca vor fi 3000 de locuri in toata zona.

Timișoara, complex sportiv de 5 stele! Complex Timișoara
Așa va arăta unul din terenurile de sport din Politehnica Timișoara

Ce termen de finalizare are proiectul

Sunt zone in care se pot face, intr-o constructie eleganta. Stiti ca spatiul nu e chiar asa de prietenos, in sensul ca nu se pot face constructii multe. Este parcul Facultatii de Mecanica, apoi Biblioteca, Facultatea de Electromecanica”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, rectorul Viorel Șerban. Mai mult de atât, acesta crede că proiectul ar putea fi gata chiar în anul în care Timișoara devine Capitala Culturală a Europei.

Termenul de finalizare cred ca este 2021, dar constructia poate merge foarte repede. Depinde si de bani. E o constructie destul de simpla, pentru ca este doar din beton, nu trebuie foarte multe finisari, doar vestiarele implica acest fapt, si cred eu ca lucrurile pot sa mearga repede”, precizeaza rectorul Viorel Șerban.

  • 4,5 milioane de euro este costul întregului proeiect de la Timișoara

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORTURI
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri