Timişoara face plîngere PENALĂ pentru înscrierea Rapidului în Liga 1

Mirela Apostol   
in Fotbal intern
22/07/2016, 00:05
Timişoara face plîngere PENALĂ pentru înscrierea Rapidului în Liga 1

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a emis un comunicat de presă în care anunţă că va face plîngere penală pentru înscrierea Rapidului în Liga 1. Giuleştenii au promovat fotbalistic la finalul stagiunii trecute, însă intrarea în faliment le-a pus beţe în roate. Deşi LPF anunţase iniţial că Rapid nu poate juca în primul eşalon, Gino Iorgulescu a trimis cazul către FRF, care va decide dacă giuleştenii vor începe sezonul de Liga 1. În cazul în care Rapid nu va evolua în Liga 1, locul său va fi luat de ACS Poli Timişoară, echipă care a retrogradat a doua în Liga 2, după codaşa Petrolul.

“1. Eu, ca iubitor de fotbal, regret situaţia în care a ajuns clubul Rapid, al cărui nume îl respect pentru ce a însemnat el în fotbalul românesc şi inclusiv pentru performanţa sportivă din anul competiţional 2015 / 2016.
2. În complexul fenomen care este fotbalul, nu este vorba, însă, doar despre simboluri, despre lucruri de suflet, oricît de importante sînt ele, ci şi despre bani, despre interese diverse şi despre legi şi regulamente care trebuiesc respectate în mod egal de oricine, dincolo de absolut orice.
3. Clubul Rapid este, alături de un simbol, o SOCIETATE COMERCIALĂ şi, prin urmare, trebuie să respecte toate legile incidente societăţilor comerciale. Ajungînd în faliment, societatea comercială Rapid, ca oricare alta într-o asemenea situaţie, nu mai este condusă de acţionarii / asociaţii săi, respectiv de organele executive numite de aceştia, ci de lichidatorul numit de instanţă. Iar acesta -dar, de fapt, nimeni!- nu are dreptul să mai angajeze nicio cheltuială cîtă vreme starea de faliment persistă, tot ce legea permite să se facă fiind doar acţiuni de lichidare.
4. Avînd în vedere cele de la pct. 3, considerăm acţiunea de înscriere în Liga 1 a SOCIETĂŢII ÎN FALIMENT “RAPID” drept ilegalitate crasă, sfidare, pur şi simplu, a justiţiei şi a normelor statului de drept şi facem cunoscut tuturor persoanelor implicate, începînd cu lichidatorul -dacă se confirmă că inclusiv el ar fi încălcat legea-, că Asociaţia ACS Poli Timişoara va depune plîngere penală la adresa lor, alături, desigur, de solicitarea în instanţă de daune pentru privarea de dreptul regulamentar de a evolua în Liga 1 în situaţia dată; adăugăm că sîntem convinşi că organele în drept se vor autosesiza ele însele, oricum
5. Ne place să credem că în România anului 2016, cu adevărat nimeni nu este mai presus de lege, că abordarea “mineriadistă” nu-şi mai are în niciun fel locul!”, se arată în comunicat.

Ştirea MOMENTULUI

Becali vrea să profite de tensiunile de la Craiova: “Dau 3 milioane pe Mitriţă”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×